– Det är både hedervärt och överrumplande. Det är inget vi hade räknat med, säger Tommy Daagh, ordförande i Regna skyttegille.

Regna skyttegille har haft en positiv utveckling under senare år med kraftigt ökat intresse både bland ungdomar och seniorer. Sammanlagt har föreningen 110 medlemmar och aktiva skyttar från sjuårsåldern upp till 80-årsåldern. 2018 var ett av de bästa åren för skyttegillet. Bland annat noterades rekorddeltagande i gillets tävlingar och medlemsantalet är det högsta i gillets 115-åriga historia

– Vi har en riktigt bra social samvaro. Även om skyttet är viktigt och många är riktigt duktiga, så tror jag det sociala, att träffas och umgås är det viktigaste, berättar Tommy.

Skyttegillet har luftgevärsskytte, korthållsskytte och mausergevärsskytte på programmet.

– Vi arrangerar också ett populärt luftgevärsskytte på marknaderna i Hällestad och Regna, säger Elving Turesson, från Regna skyttegille.

Skyttesportförbundet har tidigare uppmärksammat Regna skyttegilles verksamhet, 2013 blev gillets styrelse utsedda till "årets ungdomsledare" i Östergötland.

– Att hela styrelsen fick det priset berodde på att vi inte hade en enskild person som var ansvarig för ungdomarna, utan det var hela styrelsen som skötte den biten, förklarar Elving.

Kommer ni fortsätta att växa även 2019?

– Det återstår att se. Jag tror hela tiden att vi nått ett tak, men vi fortsätter hela tiden att växa, säger Elving Turesson.