En jaktstig för alla åldrar

Från elvaårige Christoffer Andersson till 76-årige Ove Bohlin.

Från ungdomlig entusiasm till rutin i massor.

Den årliga jaktstigen lockade skyttar i alla åldrar.

26 april 2011 03:00

Jägarnas Riksförbund i Finspång brukar arrangera jaktstig på Stenstorpsbanan på annandag påsk varje år.

- Men vi har haft lite problem de senaste åren. Förra året fick vi flytta den till 13 maj, men i år hann vintern undan eftersom påsken ligger så sent, säger tävlingsledaren Kalle Lilja.

223 deltog
223 skyttar från bland annat Närke, Sörmland, Värmland och Småland vandrade en skogsslinga med åtta stationer med dubbelmål.

- Vi hade hoppats på några fler tävlande, men det kanske blev lite för fint väder i påsk. Dessutom brukar de flesta jaktstigar ha strax över 200 skyttar nuförtiden, säger Kalle Lilja.

Elvaårig skytt
En av tävlingens yngsta deltagare var elvaårige Christoffer Andersson från Östansjö i Närke.

- Jag började skjuta redan när jag var åtta år, berättar Christoffer.

Han ledsagades av sin farfar som vunnit tävlingen för 38 år sedan.

- Det roligaste är när det smäller. Lerduveskytte är också kul. Jag brukar vara med och jaga en del i skogen, säger Christoffer Andersson.

En som har en mycket lång och gedigen karriär är 76-årige Ove Bohlin från Åby.

- Jag har varit med på den här jaktstigen i cirka 30 år. Det är ett bra arrangemang och banan är alla tiders, säger Ove Bohlin.

Segerrik veteran
Han har vunnit både öppna och äldre oldboysklassen i tävlingen förut.

- Vinner jag idag blir det min 106:e seger totalt i karriären. Den seger jag är mest stolt över är guldmedaljen i Huskvarnacupen, säger Ove Bohlin.

"Konstigt"
De tävlande var indelade i de fem klasserna öppen, yngre och äldre oldboys, damer och junior. Som sidoarrangemang fanns en trapbana med lerduvor samt en harbana.

- Det vi saknar är tävlande från närområdet. Det är konstigt för det finns många jägare i kommunen. Vi tycker att det här är en bra chans till träning. Dessutom ingår en kvalificering till Gyttorp Cup för de bästa, påpekar Kalle Lilja.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Johansson