HA-supporter hade yxa som vapen

25-åringen var klädd i Hells Angels supportertröja, med texten ”Support 81”. Och hade en hammare i byxan.

Vid ett annat tillfälle hade han en yxa innanför jackan.

Han åtalas nu för bland annat brott mot knivlagen.

Yxa i jackan

25 april 2013 11:22

Den 8 september i fjol hade Hells Angels från olika delar av landet tagit sig till Norrköping för den årliga ceremonin till minne av en medlem som 2007 omkom i samband med sprängningen mot Outlaws lokaler i Åtvidaberg. Denna dag träffade polisen 25-åringen som hade en supportertröja till Hells Angels, med texten ”Support 81”, i korsningen Stockholmsvägen/Bergslagsgatan.

Hammare i byxan

Under samtalet uppkom misstankar om att mannen var narkotikapåverkad. I samband med en visitation så påträffades en hammare i byxlinningen.

Enligt 25-åringens egna uppgifter så hade han hammaren "för att kunna skydda sig från folk" just för att han bar tröjan med trycket "Support 81". 81 står för den åttonde respektive första bokstaven i alfabetet – h och a.

För detta åtalas han nu för brott mot knivlagen.

– Föremålet har varit ägnat att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa, skriver åklagaren i stämningsansökan.

Den 28 februari i år stoppade polisen en personbil i en rutinkontroll på Repslagaregatan i Norrköping. Polisen kände igen 25-åringen som satt i baksätet och frågade om han hade något vasst på sig.

Han berättade då att han hade en yxa innanför jackan för att kunna försvara sig.

Polisen tog yxan i beslag.

25-åringen åtalades på torsdagen också för en rad andra brott, som rattfylleri i två fall, grov olovlig körning två gånger samt för ringa narkotikabrott i se olika fall,

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!