Två av männen är i 30-årsåldern och den tredje har alltjämt okänd ålder. Klart är dock att tingsrätten finner dem skyldiga till ett antal bilstölder, försök till detsamma och förberedelse till bilstöld under 2018.

Samtliga av männen har förnekat inblandning i något fall av stölderna.

Enligt en av männen lider han av magproblem och panikångest. Det var också anledningen till att han och de två kompisarna gav sig ut och åkte i Lindö den aktuella kvällen, menar han i förhör. Dock förnekar trion att de skulle ha stannat eller gått ur bilen någonstans och därmed försökt stjäla en BMW parkerad vid en villa i Lindö. Tilltaget upptäcktes av de boende själva då de märkte att någon rörde sig utanför deras hus och en av männen fastnade på en övervakningsfilm. Dessa bilder kunde sedan användas för att gripa trion, när de strax därefter försökte köra från Lindö. Vid en husrannsakan fann polisen bland annat falska registreringsplåtar, modifierbara bilnycklar, antenner till störsändare och falska registreringsbevis.

Det totala värdet på det som männen har stulit och försökt stjäla uppgår till drygt tre och en halv miljon kronor. Två av männen döms nu till två år och två månader i fängelse samt tio års utvisning för sju tillfällen av grov stöld, försök till grov stöld samt förberedelse till grov stöld. Den tredje mannen döms till två år i fängelse för sex tillfällen av grov stöld, samt försök till grov stöld och förberedelse till grov stöld. De tre männen ska även betala miljonbelopp i skadestånd.

– Jag tycker tingsrätten har gjort en korrekt bedömning, kommenterar åklagare Ellen Ek domen.