Ungefär två månader har gått sedan sista avsnittet av säsongens Paradise Hotel visades.

– Jag måste få landa lite från allt det här och fokusera mer på mig själv. Kändisskapet är kul men det har varit väldigt påfrestande också, säger 24-åriga Bella när Folkbladet möter henne utanför den skobutik hon jobbar i sedan hon kom tillbaka till Norrköping.

I programmet bor en grupp singlar på ett lyxhotell i Mexico och tävlar om 500 000 kronor. Bella bildade snabbt ett par med Arvid Stenbäcken, 26, och de blev även ett kärlekspar på utsidan. En relation som har fått utstå mycket påfrestningar.

Artikelbild

| Bella Andersson om tiden efter Paradise Hotel: "Det har varit en riktig berg- och dahlbana"

– Det är så många som vill förstöra för oss. Vi kan ligga hemma i soffan och titta på tv och så får jag ett meddelande från någon som påstår sig se Arvid göra det ena och det andra. Det är alltid oss tjejer som de går på också, Arvid behöver inte alls utstå sådant här lika mycket, säger Bella.

Planen var att flytta ihop med Arvid i Göteborg efter programmet. De planerna har lagts på is.

– Mitt förhållande till Arvid är väldigt komplicerat. Vi pratar fortfarande med varandra varje dag och är inte ovänner. Mer än så vill jag inte berätta av hänsyn till Arvid, säger Bella.

Trots en hård vinkling tycker Bella att de har visat upp en bra bild av henne i huset.

– Folk förstår inte hur mycket de klipper i programmet. Alla får en bestämd roll av produktionsteamet, jag fick vara den söta och oskyldiga, medan Arvid fick rollen som badboy. Mina vänner här hemma blev chockade över att jag inte skapade mer kaos. Jag är en stark person som står upp för min sak, till exempel backade jag Alexandra under hela säsongen men det visas knappt i programmet. Vid sista parcermonin börjar jag bråka ordentligt med Ludde men det är också bortklippt.

– Att vara inne i huset blir mycket psykiskt påfrestande. Jag gjorde misstag, precis som andra gjorde saker mot mig. Men jag känner inte längre något agg mot någon. I huset tror man inte att utsidan betyder någonting, man tror inte att man kommer vara vänner på utsidan nr någon har betett sig illa. Hotellet blir hela ens värld. Jag har insett att det är på utsidan som folk visar sina rätta sidor. Vi har festat mycket ihop och det är nästan mer drama på utsidan än på insidan. Det pratas om varandra bakom ryggen och man hänger ut varandra, säger Bella.

Bella är på det hela taget nöjd med sin insats i programmet.

– Jag gick in i huset med målet att vara snäll mot alla, synas och höras mycket och att bilda ett stabilt par med någon. Nu i efterhand har jag fått fler samarbeten i sociala medier, något som också var ett mål med att vara med i programmet.

– Jag tycker att jag på det stora hela har blivit väldigt bra bemött och får fina kommentarer på sociala medier. Jag delar med mig av många personliga saker om mig själv och det är uppskattat, jag tror att det hjälper andra som kan känna igen sig.

Om det blir mer tv i framtiden vill inte Bella avslöja. Däremot skulle hon gärna vara med i Paradise Hotel igen.

– Alla dagar i veckan! Det är det roligaste jag har gjort. Om jag var med i programmet igen skulle jag spela annorlunda och inte ta saker så personligt. Det är ett spel och det är meningen att man ska hugga varandra i ryggen där inne.