Det blev till slut Malin Baryard-Johnsson som plockade hem prissumman på 10 000 kronor och en stor drös med championatspoäng. Välrenommerade Malin tävlar för Linköpings fältrittklubb. Denna gång plockades helgens andra elitseger hem med H&M Second chance, ett svenskfött skimmelsto efter Carland x White Clover. Tiden 41,74 var ohotad i omhoppningen.

Tvåan Helena Persson (Runsten) med Bonzai kräver knappast heller någon närmare presentation. Ekipaget har gått som en raket genom elitklasserna. Bonzai är efter Baloubet du Rouet och ekipaget är en kraft att räkna med även framöver.

Trean då? Åbyryttaren Viktor Melin och KWPN-stoet Atina får klassa sin Sundbyholmshelg som mycket lyckad. Viktor slog till med en 150-seger i fredagens drabbningar och plockade alltså en tredjeplacering nu. Det här var, som vi tidigare beskrivit, Viktors sista chans att kvala till elitklasserna på Elmia senare i höst. Det sista kvalet går nästa helg i Falsterbo och där kommer inte Viktor och Atina att medverka. Helgens poängskörd kan dock ge ett tillräckligt språng på ryttarrankningen för att vara klara för Elmia. De uppdaterade listorna presenteras senare i veckan. Innan drabbningarna i Sundbyholm låg Viktor precis på gränsen till topp 25.

För resterande östgötaryttare gick det som följer: Malin Möllerfalk (Linköpings fältrittklubb), Milda Matilda, 4 fel. Malin Baryard-Johnsson (Linköpings fältrittklubb), H&M Indiana, 4 fel, Marcus Westergren, Luxury girl (Åby RK), utesluten, med Calmere 1 fel.