Bagerier fixar toarullar i tuffa tider

Det började lite som ett skämt. Men visade sig bli en succé.

Rapporter om att människor bunkrar toalettpapper har fått bagerier på flera håll i landet att vilja bidra med ett gott skratt i tuffa tider.

26 mars 2020 20:50

I förra veckan la Café Råtorp utanför Karlstad upp en bild på Facebook om att man sålde dassrullar. Men inte de traditionella rullarna som man kanske tänker sig utan bakelser föreställande toalettpappersrullar, något som Nya Wermlands-Tidningen rapporterat om.

Vi tyckte att vi ville göra något roligt efter den här pappershysterin som varit. Vi har sett att några gjort små cupcakes med rullar på, men vi tyckte det var roligare med en bakelse. Vi känner att i det tragiska så måste man kunna skämta också, annars blir livet ännu tråkigare, säger ägaren Åsa Berggren till tidningen.

Flera bagerier och caféer har under veckan gjort likadant. Även i andra länder, däribland Tyskland och USA, bakar konditorer toarullsbakelser i ett försök att få sin verksamhet att överleva och samtidigt bidra med lite glädje i tuffa tider.

Ella Sjögren som driver ett café i Landskrona började tillverka liknande bakelser i måndags. I vanliga fall bakar hon främst tårtor, men när kalas och festligheter ställs in som en följd av coronaviruset blir det inte många sådana.

Men bakelser med blåbärskompott, vaniljkräm och grädde insvept i marsipan i form av en toarulle har gått bättre.

Jag har sålt rätt så många och några har bokat in sig varje dag, säger hon till TT och menar att det är viktigt med humor även i svåra tider.
Det är något positivt i allt det jobbiga.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Johanson/TT