Sheriffer, fågelskådare och skogsdjur

The Mind (Nordic) är ett av spelen på topplistan.

The Mind (Nordic) är ett av spelen på topplistan.

Foto: Hihopia

Familj2020-08-10 09:00

Det gångna Coronahalvårets familjekvällar har för min del präglats av brädspelet Domino; ett strategispel med tusen gånger tusen möjligheter, med spänning och med spelbrickor i mjukt trä som smeker handflator och själar på samma gång. Familjespel spås få ett uppsving i dessa tider. Några som hoppas att det blir så är personerna bakom Hihopia, ett nystartat företag med säte i Strömstad som drivs av bräd- och sällskapsentusiaster. Nedan ett urval från Hihopias topplista för familjespel 2020:

Sheriff of Nottingham

Här kan sheriffen välja vem eller vilka som får komma in mellan murarna och vilka köpmän som ska inspekteras. Här kan köpmännen spela med mer eller mindre rent mjöl i påsen och ta risker.
Har du vad som krävs för att komma undan Sheriffen och hur högt spel vill du spela? Mutar du sheriffen och sätter dit dina motspelare? Alla fula trix är tillåtna och alla avtal kan brytas.

När då då? Original

Sätt händelser, personer, platser eller prylar i rätt tidsföljd. Började till exempel Marabou tillverka tuggummit Toy före eller efter det att Ingemar Stenmark vann sin första världscupseger? Du behöver inte kunna årtalen, utan endast kunna placera dem i rätt förhållande till varandra. Du kan chansa på att vinna flera kort åt gången och samtidigt riskera att förlora alla.

The Mind (Nordic)

Blunda, placera ett varsitt kort i era händer – är du och dina vänner redo att förena era sinnen till ett?
The Mind är det geniala, beroendeframkallande och löjligt roliga spelet som alla surrar om. Hur vet du vad som finns i någons händer utan att prata? Hur tar du rätt beslut? Svaren finns i en låda. Men tänk er för, när ni väl spelat The Mind kommer ni inte kunna tänka på något annat.

Everdell

Från Everfrost till Bellsong har många år kommit och gått, men tiden har kommit för att nya territorier ska etableras och nya städer etableras. Du är en ledare för en grupp av skogsdjur med just denna uppgift. Du har med andra ord ett hektiskt år framför dig. Kommer solen att lysa ljusast på din stad innan nästa vintermånen går upp?

Wingspan

Spelarna är fågelentusiaster – forskare, fågelskådare, ornitologer och samlare – som vill upptäcka och locka till sig de bästa fåglarna. Varje fågel utökar en kedja med kraftfulla kombinationer till ett av dina habitater. Dessa livsmiljöer fokuserar på flera viktiga aspekter av tillväxt: Skaffa mat, lägg ägg och spela något av de hundratals unika fågelkort som finns. Vinnaren är den spelare som har flest poäng efter fyra omgångar.

Samling runt spelbordet.
Samling runt spelbordet.
Karta: Hihopia
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om