Blev påkörd vid däcksbyte - avled

En man i 60-årsåldern från Vikbolandet omkom i en olycka på E4 i Skåne på söndagen. Han skulle byta däck och blev påkörd av en lastbil.

16 november 2009 00:46
- Det var en tragisk olycka som inträffade strax före klockan 13. Ett par, en man och en kvinna, färdades i en personbil norrut på E4, i höjd med Skånes Fagerhult. Där verkar det som att de fått punktering. De stannade vid vägkanten, berättar Lars Lindwall, vakthavande befäl vid polisen i Skåne.

 

Mannen gick ur bilen och började byta ett däck. Då blev han påkörd av en lastbil som kom bakifrån, en lastbil som också färdades i nordlig riktning.

 

Mannen fördes i ambulans till sjukhus i Ängelholm, där man konstaterade att han avlidit.

 

Hans hustru, som blev vittne till olyckan, fördes också till sjukhus, svårt chockad.

 

Enligt polisen är mannen, som är i 60-årsåldern, hemmahörande på Vikbolandet. Anhöriga är underrättade.

 

Olyckan inträffade mitt på dagen, på E4, som är starkt trafikerad. Det är inte att rekommendera att byta däck på motorvägen, även om det är tvåfilig väg, säger Lars Lindwall.

 

- Alternativet när det gäller punktering är att köra sakta framåt och komma av motorvägen på första bästa avfart, eller ringa bärgare, och bli kvar inne i bilen med varningsblinkers. Det är inte bra att gå ut och jobba på vägbanan på en sådan här starkt trafikerad väg, säger Lars Lindwall.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!