Först ut med parterapi på nätet

Linköpings universitet är först ut med att erbjuda parterapi på nätet. Nu efterlyser forskare par till en världsunik studie där alltså all behandling sker via internet.

5 augusti 2008 14:28

Efter semestern knakar många relationer i fogarna. Forskarna i Linköping söker nu efter par som vill ha hjälp att hitta ett nytt sätt att förhålla sig till varandra.
- Terapin levereras av Sveriges ledande experter. Avsikten är att se om de goda effekterna av kognitiv beteendeterapi kan föras över till Internet, berättar docent Per Carlbring vid institutionen för beteendevetenskap och lärande, i en kommentar.

Behandlingen är en kostnadsfri självhjälpsbehandling via internet, som pågår i tio veckor. Den baseras på kognitiv beteendeterapi (KBT), som visat goda behandlingsresultat för bland annat par med relationsproblem. 

"Vi söker par som upplever att ni har problem i er relation som påverkar ert förhållande och er livskvalitet negativt. Det kan exempelvis handla om att ni känner att ni fastnat i ett sätt att förhålla er till varandra som ni inte gillar, att ni bråkar mycket eller att ni inte förstår er på varandra." Så skriver forskarna på universitetets hemsida.  

En grupp kommer att påbörja behandling under vecka 37, en annan efter årsskiftet.

Resultaten efter undersökningen kommer att behandlas med sekretess.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Annika Manninen