Detta är ett annonssamarbete

Experten tipsar Så undviker du inkassobreven

10 november 2021 04:38

Att få hem ett brev från inkasso kan hända vem som helst. Tillsammans med initiativet Shoppa Lagom, som uppmuntrar och inspirerar till sundare shoppingvanor, har ekonomiexperten Magnus Hedberg listat hur du som konsument undviker att inkassobreven trillar in.

1. Öppna kuvertet
Först och främst är TV-profilen noga med att påpeka att om du har fått ett inkassobrev så är det viktigt att öppna det på en gång. Här konstaterar han att det är lika bra att ta tag i problemet så fort det uppstår – annars riskerar du att göra problemet större.

2. Få koll på din ekonomi
För att minimera risken att få hem ett inkassobrev så berättar Magnus för Shoppa Lagom att det är viktigt att få en överblick på sin ekonomi. Det bästa sättet att möjliggöra detta är att spara alla kvitton eller gå igenom din bank-app och se var du spenderar dina pengar.

3. Fasta kostnader
Ekonomiexperten pekar sedan på att försöka minska sina fasta kostnader. Här menar han att det kan vara nyttigt att kontakta dina olika leverantörer och försöka omförhandla priset för exempelvis din bolåneränta.

4. En billigare vardag
För att hålla sig undan inkassobrev menar TV-profilen att det är viktigt att se över sina ekonomiska vanor. Exempel på detta menar han är kaffet på stan eller ute-lunchen som lätt kan bli kostsamt i längden.

5. Extrainkomster
Slutligen pekar Magnus på vikten av att försöka hitta extrainkomster i vardagen. Här föreslår han för Shoppa Lagoms följare att det kan vara på sin plats att försöka sälja saker som står i garage eller förråd och som inte kommer till användning.  

Från

Shoppa Lagom