Detta är ett annonssamarbete

Beskylldes för arbetsplatsstöld – kontaktade RiVe

En verkstadsmekaniker i Stockholm fick sparken eftersom han misstänktes ha stulit däck. RiVe Juridiska Byrå kopplades in och kunde visa att mannen var oskyldig.

9 mars 2021 08:34

En man som arbetat i fyra års tid på en bilverkstad i Stockholm, som verkstadsmekaniker, fick plötsligt veta att han skulle bli uppsagd eftersom arbetsgivaren misstänkte att han begått en stöld på arbetsplatsen. 

Den misstänkta stölden handlade om ett antal vinterdäck som försvunnit spårlöst, något som uppdagats i samband med bytet mellan sommar- och vinterdäck skulle påbörjas. 

Verkstadsmekanikern, som ställde sig nekande till anklagelserna kontaktade RiVe Juridiska Byrå för att få hjälp i situationen.

Vår klient hade blivit anklagad för att ha stulit däck men vad vi kunde se fanns det inga direkta bevis från arbetsgivarens sida. Han hade varit på arbetsplatsen vid den aktuella tidpunkten men det hade även ett flertal andra med passerkort, vilket man kunde se. Chefen var dock helt säker på att det var just han som stulit däcken och valde därför att avskeda honom, berättar Henri Rubinstein, förhandlingschef vid RiVe Juridiska Byrå. 

I samband med att RiVe tog emot ärendet valde åkte man ner till verkstan för att träffa chefen. Efter en närmre titt på situationen visade det sig att den misstänkta däckstölden inte alls var en stöld utan ett fel som begåtts i registreringen av däcken. De aktuella däcken fanns med andra ord på ett annat lager. 

I det här fallet var arbetsgivaren mycket snabb med att medge sitt misstag och bad om ursäkt till den drabbade anställde och tog tillbaka avskedet. I samband med detta blev han även erbjuden en löneförhöjning, berättar Henri Rubinstein vid RiVe Juridiska Byrå.

Verkstadsmekanikern som i övrigt trivdes mycket bra med sitt jobb valde att godta ursäkten och ta emot erbjudandet om löneförhöjningen och jobbar idag kvar. 

RiVe har lång erfarenhet kring arbetsrättsliga ärenden och förhandlingar och företräder både privatpersoner och arbetsgivare. 

Byrån bistod nyligen en affärsområdeschef i Stockholm som fick sparken efter märkliga omständigheter, som påstods bero på arbetsbrist, en av de vanligare orsakerna till att folk förlorar jobbet. 

Efter en närmare titt på ärendet visade det sig att företagsledningen vilselett mannen genom att skriva på en överenskommelse som inte stämde överens med verkligheten.

 

Det är inte ovanligt att uppsägningar görs på fel grund och RiVe nämner bland annat  hur man bör agera om man misstänker att en uppsägning inte gått till på rätt sätt.

Från

Compexia Law Group