"Twin Peaks"-skola rivs för alltid

16 juni 2019 07:52

Säg hejdå till ett stycke populärkulturhistoria – skolan som var en viktig del i David Lynchs och Mark Frosts kultförklarade kriminaldrama "Twin Peaks" ska rivas. I fredags stängde Mount Si High School i Snoqualmie i Washington portarna för allra sista gången, för att rivas om ett par veckor, skriver Consequence of Sound.

Skolan utgjorde tv-seriens Twin Peaks high school, där rollfigurerna först fick höra talas om Laura Palmers död och vars klassrum och korridorer var en återkommande inspelningsplats under hela serien.

På bilder som nu delas på nätet av "Twin Peaks"-fans kan man se att skolan förblivit relativt oförändrad genom åren, med samma färgglada skåp och sicksack-mönster på väggarna. Visst "Twin Peaks"-relaterat klotter förekommer också, som till exempel en kärleksförklaring till rollfigurerna Norma och Ed.

"Twin Peaks" sändes ursprungligen i två säsonger mellan 1990 och 1991. Den utspelar sig i en amerikansk småstad på gränsen till Kanada och kretsar kring mordet på tonårstjejen Laura Palmer och vem, eller vad, som låg bakom det. I fjol återvände serien till rutan efter ett uppehåll på 26 år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT