Hon var just på väg att förverkliga sin dröm att starta eget.

Då fick hon se att SVT sökte folk till programmet ”Idag om ett år”.

Suzanne Sjödin, 58, från Norrköping tvekade inte utan skickade in en ansökan – och blev antagen.

Artikelbild

| Suzanne brinner för sitt skapande. Här är ett av hennes verk.

–  Jag hade länge tänkt att jag ville öppna någon typ av verksamhet där jag kanske har kurser och håller på med mitt skapande på något sätt, så jag bestämde mig för att starta ett eget galleri. Det är en dröm att se vad man kan göra med sitt liv. Samtidigt såg jag att de sökte deltagare till det här programmet då och jag skickade in en ansökan. Jag tyckte att det passade rätt så bra, säger hon.

I morgon (tisdag) sänds programmet där hon deltar.

Suzanne lovar att hon inom ett år ska ha sagt upp sig från sitt jobb som textillärare och blivit konstnär.

Tittarna får följa hennes satsning på att livnära sig på det hon älskar.

Artikelbild

| Suzanne startade sitt eget galleri för något år sedan. "Det ger mig mycket energi att göra något som man verkligen tycker om", säger hon.

–  Jag är en person med många drömmar. Sedan tycker jag att man ägnar hela livet åt att jobba åt någon annan och kände väl att det var min tur att göra något för min egen del. Det ger mig mycket energi att göra något som man verkligen tycker om.

Du kände dig inte obekväm med att delta i ett tv-program då?

Artikelbild

– Jag tänkte inte så långt. Jag tänkte på företagets bästa. Men det är klart att det fanns ju där någonstans i bakhuvudet. Samtidigt jag är så gammal nu, jag är 58 år och jag tycker att man måste ta för sig av livet och det som erbjuds. Jag har mest tänkt det att det är en kul grej och det har varit roligare än jag trodde, säger hon och fortsätter:

–  Jag tänkte att det kanske blir pinsamt och dumt men de har valt ut jättefina bitar och gjort ett väldigt fint personporträtt på mig, det lilla jag sett. Jag tänker att det blir ett minne för livet.

Suzanne gillar verkligen programidén och hoppas nu att hon kan inspirera andra att följa sina drömmar.

– Man lever bara en gång och man ska göra det man drömmer om. Det tycker jag det här programmet är skitbra för.

I samband med att tv-programmet nu sänds kommer Suzanne ha en utställning kallad just ”Idag om ett år” med sina verk på sitt alldeles egna galleri ”My art factory”. Den 28 april är det vernissage.

"I dag om ett år" är en programserie ledd av Pernilla Månsson Colt där tittarna får följa med när människor tar sig an sina livs utmaningar för att för att göra en förändring i sina liv.