Sabina Ddumba: "Jag var livrädd"

Hon var "livrädd" inför sin dag i "Så mycket bättre". Efteråt kände sig Sabina Ddumba fylld med kärlek.

Det är en ära att ha fått vara med om det här, säger hon till TT.

3 november 2017 10:00

Sabina Ddumba är en av de senaste årens mest omtalade svenska artister med stora hits som "Not too young" och "Effortless" i bagaget.

Men att hon skulle ställa upp i "Så mycket bättre" var ingen självklarhet – trots att hon "älskar programmet".

Jag visste att jag var taggad men jag visste inte om jag skulle göra det nu. Jag visste inte om det var läge, om det var dags, säger Sabina Ddumba.

Vällande känslor

Framgångarna till trots – hon har ändå bara ett album på meritlistan.

Så tänkte jag verkligen först; "men vadå, jag har ju bara släppt ett album, det finns bara elva låtar att välja mellan", säger Sabina Ddumba.
Men sedan kom jag på att man inte kan tänka så. Någon har gjort en massa album och en annan har turnerat jättemycket, man har olika bakgrund. Då var det självklart att jag skulle vara med, säger Sabina Ddumba.

Hon berättar att hon är en person som ofta står i centrum och tar plats. Ändå kände hon sig nervös när hennes dag skulle spelas in.

"Men Gud, det ska verkligen handla om mig i dag." Det kändes lite jobbigt. Men efteråt var man helt tom, man hade känt så mycket och det hade vällt ut så mycket känslor hela dagen. Jag kände mig lycklig efteråt, jag lyste upp och kände mig fylld med kärlek, säger Sabina Ddumba.

"Blev golvad"

Att få höra Uno Svenningsson, Kikki Danielsson och de andra artisterna tolka hennes låtar beskriver hon som "sinnessjukt".

Det går nog inte att beskriva för någon som inte har varit med om det. Det är en helt magisk känsla, säger Sabina Ddumba.
TT: Var det någon tolkning som gjorde extra starkt intryck?
Anders tolkning. Jag blev golvad. Jag tror inte riktigt att jag visste vad jag skulle förvänta mig men när han körde... jag tror att jag bara satt och gapade. Jag hade aldrig ens kunnat tänka att man skulle kunna göra låten på det sättet. Jag blev extremt inspirerad.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.

Fakta: Årets deltagare

Sabina Ddumba

  • Belönades 2016 med en Grammis och ett P3 Guldpris för årets nykomling. Hennes största hit är "Not too young", som har spelats över 39 miljoner gånger på Spotify.

Anders Wendin

  • Mest känd som Moneybrother som fick sin första solohit 2003 med "Reconsider me". Har sedan dess släppt fem album varav det senaste, "Dom ska få se vem dom roar sig med" kom ut under hans riktiga namn 2014.

Kikki Danielsson

  • Folkkär artist som blandar schlager med country. Hon har medverkat i Melodifestivalen nio gånger och två gånger i Eurovision Song Contest och har hits som "Bra vibrationer", "Papaya coconut" och "Dag efter dag" i bagaget.

Tomas Andersson Wij

  • Singer-songwriter som sedan 1998 har släppt nio album. Har även jobbat som skribent och redaktör. Fick stor uppmärksamhet 2007 när han uppträdde i Melodifestivalens final med en tolkning av Carolas "Evighet".

Eric Saade

  • Slog igenom 2010 med Melodifestivalen-låten "Manboy". Året efter vann han tävlingen med "Popular", som han sedan kom trea med i Eurovision Song Contest.

Icona Pop

  • Duon som består av Aino Jawo och Caroline Hjelt slog igenom 2012 med låten "I love it", som de sålt platina med i USA. Har sedan dess turnerat internationellt och blivit stora i bland annat USA.

Uno Svenningsson

  • Artist och låtskrivare som slog igenom med bandet Freda' i mitten av 1990-talet. Solodebuterade 1994 och fick i samband med det en jättehit med singeln "Under ytan". Har medverkat i Melodifestivalen två gånger.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Linus Brännström/TT