"Känns så klart helt fantastiskt"

Johan Dalene har etablerat sig som en av landets mest lovande musiker. Nu får 19-åringen från Norrköping chansen att höras regelbundet i Sveriges Radio. Han har nämligen utsetts till Klassiska artisten i P2.

Klassiska artisten i P2 är en ny satsning av Sveriges Radio och Beerwaldhallen som ska lyfta fram unga lovande musiker.

En gång per år utses en musiker som sedan under ett års tid får förmånen att vara solist med Sveriges Radios Symfoniorkester och höras regelbundet i P2.

Först ut att få chansen blir alltså Norrköpingsviolinisten Johan Dalene.

– Det känns så klart helt fantastiskt att få äran att bli utnämnd till Klassiska artisten i P2 och att få spela ett flertal konserter med Sveriges Radios Symfoniorkester, som ju är en av världens bästa orkestrar!, säger Johan Dalene, i ett pressmeddelande.

 

19-åringen har prisats vid ett flertal tillfällen och redan gjort sig ett namn utomlands. I fjol han hem prestigefulla Carl Nielsen Competition i Danmark. Dessutom ingår han i BBC Radio 3:s internationella satsning New Generation Artists.

– Med Klassiska artisten vill vi på P2 och Berwaldhallen lyfta fram landets unga, framstående musiker och ge publiken en möjlighet att stifta bekantskap med framtidens stjärnor, säger Erik Mikael Karlsson, chef Konsert och musikproduktion på P2, i pressmeddelandet.

 

Dalene kommer nu att höras i en rad konsterter i Beerwaldhallen och i programmet Klassiska konserten i P2.

SR kommer också beställa musik av svenska tonsättare skriven direkt för Johan Dalene.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa