Det var i augusti som hela teamet bakom nya Jönssonliganfilmen (producerad av FLX) var i Norrköping för att filma scener till nystarten för ett filmkoncept som blivit klassiskt. I teamet ingick också Norrköpingstjejerna Stina Åman (25) och Tove Sandin (22) som i Stinas fall platsansvarig och i Toves som inspelnings- och produktionsassistent.

De har också bildat ett produktionsbolag tillsammans.

– Jag och Tove pluggade tillsammans på Kultur, samhälle och mediegestaltning på universitetet. Bägge vill jobba med film så i juni i år efter att vi gått ut skolan registrerade vi bolaget Iver, berättar Stina Åman.

Artikelbild

| I augusti var teamet bakom nya Jönssonliganfilmen i Norrköping för inspelning.

– Men egentligen är det bara för några veckor sedan som vi gick ut med att vi är ett bolag offentligt.

Det senaste uppdraget för Iver är att ha statistansvaret för kommande scener i Jönssonligan som kommer att spelas in här i januari.

– Det är väldigt, väldigt många som hört av sig vilket vi tycker är jättekul, säger Stina Åman som tycker att Norrköping har utvecklats bra som filmstad de senaste åren.

– Det känns som att det bubblar lite här nu med till exempel "Goliat", "Den blomstertid nu kommer" och så Inga Lindström-filmerna.

Iver har som ambition att vara en del av den här förhoppningsvis expanderande filmbranschen i Norrköping som alltmer börjar ta form.

– Vårt mål är ju att jobba för att det ska göras ännu mer film i staden. Vi vill kunna tillhandahålla produktionsservice till större inspelningar där vi kan hjälpa till med det lokala som inspelningsplatser, statister och annat och hittills har det gått bra, avslutar Stina Åman.