30-åringen är hemma igen efter ett par händelserika veckor på ön Korfu i Grekland där Johanna var en av deltagarna i TV4 Plays nysatsning "Love Island".

Ett dejtingprogram där tittarna själva kan gå in och påverka handlingen.

– Tittarna styr väldigt mycket och det är ju en stor skillnad mot andra sådana här program, säger hon.

Artikelbild

| "Jag skulle aldrig söka till "Paradise Hotel" eller "Temptation Island" eller så. Det är inte riktigt min grej, men det här kändes mer moget och roligare", säger Johanna.

Från början hade hon tänkt söka in till ett helt annat program, "Bygglov", för att få hjälp och renovera sommarstället, men när hon fick se att de sökte folk till den här nya dokusåpan blev hon genast intresserad.

– Jag var nybliven singel och tänkte att jag söker. Jag skulle aldrig söka till "Paradise Hotel" eller "Temptation Island" eller så. Det är inte riktigt min grej, men det här kändes mer moget och roligare. I  många andra program så är det mycket alkohol inblandat också och det är det inte här

Du tvekade aldrig att ställa upp?

–  Nej, jag förstår att folk kan ha fördomar och så, men jag är en sådan person som vill hitta på så mycket roliga grejer som möjligt i mitt liv så jag har aldrig brytt mig om vad folk tycker utan kör mitt eget race och går min egen väg, sen får väl folk snacka om inte de har något bättre för sig.

Och hon ångrar inte beslutet. Tvärtom.

– Det här är bland det roligaste jag gjort. Den enda negativa var väl att jag trodde att det skulle vara fler äldre killar. Nu var det en som var 28, en som var 27 och resten var under 25 så det kändes väl lite tokigt. Det kändes väl som att oddsen för att jag skulle hitta någon var lite orättvisa.

Tillbaka på svensk mark igen har hon nu plöjt igenom alla avsnitt – även fast hon inte hade tänkt det från början.

– Jag tänkte att det skulle vara så jobbigt att se sig själv, men jag känner ändå att jag skött mig bra. Jag har inte gjort något som jag inte står för eller något som är opassande så det var inte så jobbigt att se.

Kan du tänka dig att ställa upp i ett liknande program igen?

– Jag har nog gjort mitt inom dejting-tv, men jag skulle absolut vilja vara med i något annat program, typ Robinson. Det skulle vara skitkul, säger Johanna som är uppvuxen i Loddby men numera bor i Los Angeles där hon jobbar med marknadsföring.

– Jag reser väldigt mycket och pendlar lite fram och tillbaka, så jag får det bästa av två världar kan man säga.