Annonssamarbete med ERA Bråvikens Mäklarbyrå

Så maximerar du vinsten när du säljer

När det är dags att sälja bostaden finns det flera saker du bör tänka på för att få ut det absolut mesta av affären. Med god framförhållning och rätt kunskap kan vinsten öka med uppemot tio procent, menar ERA Bråvikens Mäklarbyrås ägare och vd Matz Ågehäll.

 Camilla Stjärne, Matz Ågehäll.

Camilla Stjärne, Matz Ågehäll.

Foto: Sandra Virro

Native2020-03-26 09:12
Detta är ett annonssamarbete.

Våren sägs ofta vara en bra tid att sälja sin bostad, men det behöver inte alls stämma enligt Matz Ågehäll, som har lång erfarenhet i branschen.

­– Det behöver inte vara bäst tid att sälja då, sett till att man vill få mest betalt, säger han och fortsätter:

– Då är det större utbud vilket gör att spekulanter har fler valmöjligheter.

ERA Bråvikens Mäklarbyrå har nyligen flyttat in i nya lokaler på Sjöviksvägen i Krokek och har därmed återtagit sin plats som enda lokala mäklarbyrå med fysisk närvaro.

– Vi har hållit till på kontoret inne i Norrköping i ett och ett halvt år i väntan på den här lokalen, nu känns det skönt att vara tillbaka och att vara fysiskt närvarande med kontor både i Krokek och i Norrköping, säger Matz Ågehäll, som startade sin första mäklarbyrå här i krokarna för 24 år sedan.

Under flera år har ERA Bråvikens Mäklarbyrå stått för 50 procents marknadsandelar här och då är det en fördel att finnas nära till hands.

– Vid den här typen av ärenden är det personliga mötet viktigt, man vill kunna ställa sina frågor direkt. Det handlar om en stor affär där vi vill hjälpa människor framåt på bästa sätt, då är det viktigt att finns nära, säger Camilla Stjärne som arbetet här sedan 2011 och fortsätter:

– Vi har en väldigt hög grad nöjda kunder och det är ett kvitto på att man får en väldigt god kontakt.

Matz Ågehäll nickar instämmande.

Hur vet ni att kunderna är nöjda?

– Många som genomför kundundersökningar skickar ut dem direkt efter att man skrivit kontrakt. Då är de flesta väldigt nöjda och glada. Men sedan tillkommer en process fram till tillträdesdatumet, som kan pågå i flera månader, där det kan dyka upp oförutsedda saker och man kan behöva mäklarens stöd. Därför mäter vi inte förrän processen avslutats helt. Dessutom genomförs de anonymt, säger Matz Ågehäll.

Nyckelorden för en lyckad affär är flera men till att börja med gäller det att vara ute i god tid och att vara förberedd.

– Är man det så gör man den bästa affären, säger Matz Ågehäll.

En vanlig fälla många går i är att köpa nytt innan man sålt det gamla.

– Då har man inte så lång tid på sig och är helt beroende av vilka spekulanter som letar precis just då. Ska man sälja ett hus, se då till att ha en rejäl transportsträcka, säger han.

Ytterligare en sak som kan ha betydelse för slutresultatet är bostadens färdigställande.

– Det är många som har påbörjat renoveringar utan att göra klart det. Gör klart det, det kan göra mycket för utgången.

För en lyckad affär krävs också kunskap, likt den som en mäklare sitter inne på.

– Valet av mäklare skulle jag säga är det viktigaste egentligen. Då menar jag personen, inte företaget. Det är viktigt att mäklaren har stor kunskap och erfarenhet, och att man känner att man har en god och trygg kontakt.

Vad kan de här komponenterna innebära för effekt i plånboken?

– Det kan innebära en skillnad på uppemot tio procent, säger Matz Ågehäll.

Matz Ågehäll, ägare och vd för ERA Bråvikens Mäklarbyrå.
Matz Ågehäll, ägare och vd för ERA Bråvikens Mäklarbyrå.
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Folkbladet.