Mer pengar till vård och omsorg

6 maj 2019 04:05

Vid förra kommunfullmäktige togs beslut om att tillföra vården och omsorgen i Norrköping 25 nya miljoner. Det motsvarar cirka 50 undersköterskor. Ett välbehövligt tillskott, men vi är väl medvetna om att det inte löser alla problem.

Moderaterna och Sverigedemokraterna hävdar ofta att det behövs bättre vård och omsorg. SD hävdar till och med att de vill skjuta till rejält med pengar. Men när de hade chansen, då sa båda partierna nej. De menade att den styrande Kvartetten med bland annat vårt parti, Socialdemokraterna, inte hade motiverat förstärkningen tillräckligt.

Det är förstås ett svepskäl. De hade kunnat använda vilken motivering de ville, men de ville använda pengarna till annat. När det kom till handling var alla löften och allt prat om mer pengar bara, just det, prat.

Nu fick Kvartetten trots motståndet igenom förslaget. Det gläder oss. Vården och omsorgen behöver verkligen den här personalen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Stjernkvist (S) Kommunstyrelsens ordförande och Maria Öhrström (S), ledamot kommunfullmäktige och ersättare i Vård- och omsorgsnämnden