Det krävs nya politiker för att lösa problemen

Med vår politik kan vi skydda de idag äldre och svaga som byggt Sverige starkt, såväl trygga vår framtid genom att ge våra barn en säker plats på jorden att växa som individer in i en stark gemenskap. En gemenskap byggd på svenska värderingar och traditioner.

Tobias Andersson är rättspolitisk talesperson för SD i riksdagen.

Tobias Andersson är rättspolitisk talesperson för SD i riksdagen.

Foto: Sverigedemokraterna

Debatt2021-10-15 09:53
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Bombdåd, handgranater, skjutningar, förnedringsrån och våldtäkter. Detta är inte längre en avlägsen dystopi utan en realpolitisk bild av Sverige 2021. En vardag som våra barn och pensionärer nu tvingas leva i. Decennier av vårdslöshet från de gamla statsbärande partierna, Socialdemokraterna och Moderaterna, i form av en ansvarslös massinvandring har gjort svenska folket otryggt i sitt eget land. 

Nu krävs det nya politiker för att lösa nya problem. I vår nyligen presenterade höstbudget satsar vi överlägset mest av alla partier på rättsväsende och brottsbekämpning för att återskapa den trygghet som gått förlorad. Vi föreslår bland annat:

10 000 fler poliser 2024 genom betald polisutbildning och särskild lönesatsning. Sverige behöver fler poliser på gator och torg. För att locka fler kvalificerade personer att söka polisutbildningen och fler erfarna poliser att stanna kvar i yrket krävs högre löner.

Anonyma vittnesmål. Ett införande av anonyma vittnesmål i rättegångar skulle innebära både effektivare och mer träffsäkra verktyg för att straffa gängkriminella men också ett utökat skydd för de som vågar vittna.

Statlig skadeståndsgaranti och höjda skadestånd för brottsoffer. Det ska vara statens uppdrag att begära in skadestånd i brottmål, inte brottsoffrets. Skadeståndsnivåerna är idag också förnedrande låga – i synnerhet för allvarliga brott mot person såsom sexualbrott och brott mot liv och hälsa. Skadestånden ska därför höjas.

Anstaltsplatser utomlands. I syfte att avlasta den akuta problematiken med platsbrist bör avtal med andra länder om nyttjande av anstaltsplatser genomföras. Dessa platser bör främst användas för utländska medborgare.

Vi föreslår även medel för utökad kameraövervakning samt stärkt gräns- och säkerhetspolis. Något som är särskilt angeläget i tider där återvändande IS-terrorister kan röra sig fritt på gatorna tack vare regeringens politiska impotens. Med vår politik kan vi skydda de idag äldre och svaga som byggt Sverige starkt, såväl trygga vår framtid genom att ge våra barn en säker plats på jorden att växa som individer in i en stark gemenskap. En gemenskap byggd på svenska värderingar och traditioner.

Nyhetsbilder som allt mer blir vardagsbilder. Här en bilbrand vid Skattegården 38-85 i Skäggetorp i Linköping.
Nyhetsbilder som allt mer blir vardagsbilder. Här en bilbrand vid Skattegården 38-85 i Skäggetorp i Linköping.