Därför måste den totala invandringen begränsas

Det kommer S och M att tjäna röster på vid nästa val, på bekostnad av Sverigedemokraterna

Robert Höglund tycker att S ska lämna sitt "elfenbenstorn" och försöka till till en övrenskommelse med M i invandringsfrågan.

Robert Höglund tycker att S ska lämna sitt "elfenbenstorn" och försöka till till en övrenskommelse med M i invandringsfrågan.

Foto: Olof Ohlsson

Debatt2020-07-20 09:56
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Socialdemokraterna har nu börjat våga sig på att diskutera invandring-integrations politiken. Läget i den migrationspolitiska kommittén är väldigt spänt och polariserat och det tycks som om förhandlingarna har strandat när jag skriver dessa rader. Trots detta så förefaller det som om en åtstramning av migrationspolitiken är på gång att genomföras. 

Tidigare har Socialdemokraterna under många år inte vågat att ta i denna fråga av två skäl. Dels har Socialdemokraterna inte velat bli betraktade som främlingsfientliga rasister och/eller som närbesläktade vänner till Sverigedemokraterna. Dels har man hållit sig på sin kant för inte stöta sig med presumtiva muslimska väljare:

”Du förstår Robban att muslimerna, dom röstar på oss dom”, - som socialdemokraternas dåvarande ombudsman Olle Wikmång, sa till mig, när jag för några år sedan skrivit en islamkritisk insändare i Folkbladet som det blev en hel del rabalder om när det begav sig.

Nu sitter miljöpartister och socialdemokrater för tro och solidaritet (broderskapare) i sina elfenbenstorn och sjunger med änglarna om att Sverige måste bli en humanistisk stormakt. Det gjorde Stefan Löfven också för fem år sedan när flyktingtillströmningen var som högst. Men det gick inte. Vi har inte klarat av att integrera alla. Vi har i stället fått stora så kallade utanförskapsområden med fattigdom, arbetslöshet och kriminalitet. Vi är på väg att utveckla parallellsamhällen som styrs av klanledare. Vill vi ha det så, för att leva upp till epitetet – ”en humanistisk stormakt”?  

Nej de flesta medborgare vill inte det. Därför måste den totala invandringen begränsas. Nu, är det inte bara asylflyktingar det handlar om, utan alla sorters invandrare. Familjeåterförenade, arbetssökande och andra som bara kommer hit för att pröva lyckan.  

Socialdemokratin har hela tiden, ända sedan i slutet av 1800 talet, arbetat för att få bort det gamla, orättvisa fattigsverige och har lyckats rätt väl, vill jag påstå. Men att avskaffa all världens fattigdom klarar vi nog inte av, hur humanistiska vi än vill vara. Vi kan inte ens förbjuda tiggare att tigga på våra gator därför att: ”fattigdom kan inte förbjudas”, heter det nuförtiden. 

Nej, det bästa nu, är att göra upp med Moderaterna om en stram invandringspolitik. Det kommer också S och M att tjäna röster på vid nästa val, på bekostnad av Sverigedemokraterna. Sanna mina ord.  

Olle Vikmång (S) citeras i insändaren som Robert Höglund har skrivit i Folkbladet idag.
Olle Vikmång (S) citeras i insändaren som Robert Höglund har skrivit i Folkbladet idag.