Dags för 60-64-åringar att vaccinera sig

Region Östergötland släpper nu på nästa grupp för vaccinering. Nu erbjuds även personer i åldern 60-64 år att boka tid för vaccination.

Motala 16 april 2021 13:24

Brevet med erbjudandet går ut via digitala brevlådor under fredagen och med vanlig post de närmaste dagarna. 

Just nu är tillgången på vaccin god i Östergötland och vaccinationerna rullar på i bra takt, enligt ett pressmeddelande från regionen. Hittills har alla invånare över 65 år fått brev och möjlighet att boka tid, och nu får även personer i åldern 60-64 år, födda 1957-1961, erbjudande om vaccination.

– Det innebär att Region Östergötland nu går in i fas 3 i vaccinationsarbetet, vilket är väldigt glädjande, säger Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande i Region Östergötland. 

Samtidigt fortsätter vaccinationerna i fas 2. Vaccineringen av brukare inom LSS kommer att återupptas inom kort, detsamma gäller vaccineringarna av prioriterad personal i vård och omsorg.

– Vi vaccinerar parallellt i faserna just nu, utifrån Folkhälsomyndighetens nationella prioriteringsordning och tillgången på olika vaccin, säger Rickard Lundin i den särskilda sjukvårdsledningen. Att vi kan gå in och erbjuda ytterligare en åldersgrupp vaccin, medan vi fortfarande vaccinerar i fas 2, beror på att vi just nu har god tillgång på vaccin.

Alla invånare i åldern 60-64 år får de närmaste dagarna brev med erbjudande om vaccination och instruktioner för hur man bokar tid. De som har digital brevlåda via Min myndighetspost, E-boks, Kivra eller Digimail får brevet den vägen, övriga får det med vanlig post. Om man har digital brevlåda får man enbart brevet där.

När man får brevet kan man gå in och boka tid för vaccination, instruktioner för hur man gör står i brevet. Enklast att hitta tid är det på länets vaccinationscentraler i Linköping, Norrköping, Motala, Finspång och Mjölby. 

– Vi vill gärna att man i möjligaste mån försöker boka vaccinationstid digitalt, säger Rickard Lundin. De stora vaccinationscentralerna har större kapacitet än vårdcentralerna, så man kan med fördel boka sin tid där. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Profilbild Malin PerkMalin Perk
Ämnen du kan följa
Corona 2021
Norrköping

Kommunen erbjuder hyressänkning för restauranger

Norrköping

Många tog chansen till covid-vaccination på Ria

Nyheter

Personlig lockdown gav effekt – kvar över helgen

Norrköping

Skyddsombudet: "Besvärligt att arbeta i skyddsmask 90"

Norrköping

Platsbrist på IVA leder till ökning för ambulansflyget

Visa fler