En stark framtidstro för Finspång

Finspång 14 april 2021 09:52
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är uppväxt bland egenföretagare och har nära håll sett när företag har blomstrat och fått ta del av kärleken som företagarna har till sina företag. Jag har fått chansen att driva UF-företag på Bergska gymnasiet som en del av min utbildning. Jag och min affärspartner ville lyfta de småföretagare som gör det möjligt för Finspång att växa. Vi såg ett stort intresse för lokala produkter samtidigt som de flesta vi pratade med inte kände till att man kan köpa allt från hudvård och bakelser till blommor och smycken, allt med anknytning till Finspång. Vi döpte vårt företag till TryLocal där namnet just anspelar på att man ska upptäcka lokala företag. 

I arbetet med vårt UF-företag kom vi i kontakt med det nystartade företaget Finspångs bryggeri. Att på så nära håll höra hur Camilla optimistiskt pratade om hur hon skulle få sitt företag att växa och alla drömmar som fanns gjorde både mig och min affärspartner mer positivt inställda till Finspångs framtid. Att det fortfarande finns de som har hoppet kvar och som med hjälp av oss Finspångsbor kan förverkliga sina drömmar var verkligen kul att se. 

Att stå på den lokala stormarknaden och aktivt välja bort den billiga honungen, för att istället lägga till några extra kronor och köpa den som är lokalt producerad i Vånga, kan göra mycket för många. De mindre företagen kan växa och expandera, Finspång blir en mer levande stad och kanske viktigast av allt, du gör dig själv till en del av den utvecklingen. De säger att företagen inte är något utan sina kunder, jag säger att kunden inte är något utan sina företag. 
 

Ebba Jardstål Entreprenör, optimist, Finspångsbo

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Finspång

SPF i Finspång jobbar mycket i distriktet

Finspång

Efter "kuppen": "Jag är riktigt överraskad"

Finspång

Vd:n efter stora affären: "Det är många svenska företag som exporterar till diktaturer"

Nyetableringar

Nytt handelsföretag startar i Finspång

Nyetableringar

Nytt konsultföretag startar i Finspång

Visa fler