Socialdemokratiska lögner om vår politik

Acceptera att ni arbetat konserverande och lyssna på sverigedemokraternas förslag.

Norrköpings kommun 7 november 2019 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den senaste tiden har opinionsundersökningar visat att Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna är så gott som jämnstora om det skulle vara val idag. Socialdemokraterna förnekade sig inte utan gick direkt ut med lögner om att vi Sverigedemokrater ville ”ta bort skyddsombuden”, det vi vill är att göra skyddsombuden opolitiska och separera dem från fackförbunden. Som de allra flesta nu även vet så var det direkta lögner om vår politik som Socialdemokraterna och deras allierade (fackförbunden, hyresgästföreningen mm) förde fram i valrörelsen. Socialdemokraterna var även det enda partiet som avslöjades med att ha en egen ”trollfabrik” innan valet. Jag är helt övertygad om att det är fakta och sanning som nu hunnit ifatt Socialdemokraterna och straffar dem i opinionsundersökningarna.

I Norrköping har vi nyligen haft budgetdebatt där jag höll ett anförande om nuläget på Arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret (AVK) och vad vi utifrån det vill förändra. Jag kan förstå att Senad Mutic (S) hade lite svårt att komma med relevanta motargument i debatten då jag var väldigt saklig och alla mina argument var baserade på fakta. 

Nu i efterhand försöker dock Senad och Socialdemokraterna skademinimera sin handlingsförlamning i budgetdebatten genom att i insändare och artiklar ljuga om att det vi la fram var ogenomtänkt, orealistiskt och enkla lösningar. 

Senad ondgör sig över att jag sagt ”att AVK har haft ett konserverande arbetssätt”, detta var dock inte mina egna ord utan de uttalades på nämndmötet den 12 september av Pernilla Thott Ljung, direktör för AVK. Hon sa samtidigt ”att vi (ledningen) måste titta kritiskt på oss själva”.

Senad försöker nu få detta till att vara ett osmakligt och otacksamt påstående från Sverigedemokraterna gentemot AVK: s personal. Senads påståenden visar istället på: antingen hans egna dåliga kunskaper om arbetssituationen inom AVK, där han är vice ordförande i nämnden, eller att han obehindrat ljuger om fakta.

Det minsta man kan begära är att Senad och verksamhetsdirektören har samma uppfattning om nuläget så att inte osanningar behöver förekomma i debatten.

Våra förslag är allt annat än ”ogenomtänkta, orealistiska och enkla lösningar”. Det är min övertygelse att allt fler människor i samhället nu ser vilka det är som har konstruktiva och realistiska lösningar för att rädda upp den situationen som Sverige, och Norrköping, befinner sig i. 

 

 

 

Matthias Olofsson (SD), Oppositionsråd

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Norrköping

Knivskärning i lägenhet – man gripen

Norrköping

Här leds trafiken om under sommaren

Fängelse

Dömd man efterlyst – har inte inställt sig.

Smittsam sjukdom

Lägsta antalet smittade på länge

Smittsam sjukdom

Kampanj om utsatthet i coronatider

Visa fler