Han blir ny chef för Kulturskolan

Michael Brask efterträder Hans Eriksson som chef för Norrköpings kulturskola. Den tidigare yrkesdansaren som nu är rektor på De Geer- och Kungsgårdsgymnasiet tillträder i början av 2020.

Norrköpings kommun 19 oktober 2019 20:00

Det står nu klart att den nya chefen för Norrköpings kulturskola heter Michael Brask, det framgår av det pressmeddelande som Norrköpings kommun skickade ut på fredagseftermiddagen. Han efterträder Hans Eriksson som går i pension till årsskiftet: Michael Brask tillträder i början av 2020.

Michael Brask har de senaste fem åren jobbat i Norrköpings kommun som rektor: först för Skarphagsskolan och nu som rektor på De Geergymnasiet och Kungsgårdsgymnasiet. Men innan det har han i allra högsta grad figurerat i kulturella sammanhang: han har jobbat som yrkesdansare och även som danspedagog.

–  Det är en överväldigande upplevelse att äntligen få kasta mig in i den kulturpedagogiska världen igen. Det blir ett kärt återseende och jag ser fram emot att ta nya kliv framåt med kulturskolans verksamhet tillsammans med personalen, säger Michael Brask i en kommentar.

Från kultur- och fritidskontoret är man glada att kunna presentera Michael Brask.

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Michael då han har både kulturbakgrund som dansare, erfarenhet som ledare av kulturskola och de senaste åren även som rektor i Norrköpings kommun, kommenterar Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör. 

– Vi står inför stora utmaningar inom kultur-och fritidssektorn och jag är övertygad om att Michael är rätt person att tillsammans med oss andra chefer och medarbetare på kultur-och fritidskontoret ta oss an dem.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa
Läs mer
Debatt

En onödig omväg i Grytgöl för Ulrika Jeansson

Norrköping

Vuxen fastnade i barngunga

Grytgöl

Rekordstöd för förslag om att stoppa nedläggningen

Finspång

Trots byggplanerna: Flera skolor kan läggas ner

Finspång

Planen: Nya skolbyggen ska ge plats för fler elever

Visa fler