Food truck ska liva upp stadsdelen

Brabo och Östgöta kök satsar på food truck och lunchservering vid Norra promenaden 31: så ska stadsdelen bli mer levande även innan Inre hamnen blir verklighet.

Norrköpings kommun 20 september 2019 08:55

Det pågår förberedelser vid den food truck som står placerad vid eventlokalen Garaget, Norra promenaden 31. När Folkbladet besöker platsen på torsdagsförmiddagen är det kanske 20 minuter kvar innan öppning (11:00) och inne i trucken arbetar Matilda Janzén och Panos Kousoulas från Östgöta kök. Idag står gyros och lite annat smått och gott på menyn.

Det handlar om ett initiativ för att göra denna stadsdel mer levande. Även om det finns stora planer framöver för den nya stadsdelen Inre hamnen ligger dessa några år fram i tiden. Bostadsutvecklaren Brabo (ett familjeägt dotterbolag till Mattssons fastighetsutveckling som äger marken längs Norra promenaden) har nu presenterat ett sätt att skapa ett aktivt stadsliv här.

– Vi vill utveckla vår mark i Inre hamnen genom att skapa kvarter med en stark karaktär som har kopplingar både bakåt och framåt i tiden, säger Fredrik Mattsson, vd på Brabo i ett pressmeddelande.

 Brabo har inlett ett samarbete med Östgöta kök och det är här den food truck som står vid "Garaget" kommer in. På platsen finns ett antal bord: utomhus men också inne i Garaget. Invigningen ägde rum på tisdagen även om man smygstartade redan förra veckan.

– I tisdags var våra gäster inne i Garaget och det var välbesökt. De fick också skriva på en tavla vad de önskade att se i en ny stadsdel här i Inre hamnen, berättar Matilda Janzén som tror att det kommer att bli jättefint här när Inre hamnen-projektet står klart.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa
Läs mer
Nyheter

Säsongsarbetare får inresetillstånd

Fastighetsaffärer

Nya ägare till stor villa i Marby och Marbystrand, Norrköping - 6 800 000 kronor blev priset

Fastighetsaffärer

Nya ägare till hus i Finspång - prislappen: 1 750 000 kronor

Fastighetsaffärer

66 kvadratmeter stort hus i Västra Husby sålt för 1 565 000 kronor

Fastighetsaffärer

Nya ägare till kedjehus i Lotorp - 2 000 000 kronor blev priset

Visa fler