Beskedet: tvingas skära ner på personal

Billerud Korsnäs behöver skära ner på kostnaderna och inför nu ett stort besparingsprogram. En av åtgärderna blir att minska personalstyrkan.

Skärblacka 16 september 2019 16:22

I ett pressmeddelande berättar företaget att upp till 300 tjänster ska bort. 

Personalminskningarna gäller främst inom administration. 

I dagsläget är det dock oklart hur många som berörs i Skärblacka.

– Det är för tidigt att uttala sig om hur det kommer att påverka oss. Det här är berör alla bruk, huvudkontoret i Solna och så vidare. Alla ska se över verksamheten. Vi har alltid kravet på oss att vara kostnadseffektiva och nu har vi gemensamt inom Billerud Korsnäs lagt fram det här paketet. Man kan väl säga att startskottet gått och vi kommer att påbörja diskussioner med facket här i slutet av veckan. Vi ska se vad vi har för möjligheter att minska personal, det kan givetvis handla om pensioneringar och naturlig omsättning. Vi får se vad vi kan göra, säger Håkan Krantz, fabrikschef vid anläggningen i Skärblacka,

Hur har personalen tagit emot beskedet?

– Det är klart att det blir ju det som diskuteras runt fikabord och så vidare. I grunden är det ingen dramatik utan vi ser över verksamheten i olika delar, säger han.

 

Besparingsprogrammet inkluderar även åtgärder som inköpsbesparingar och effektiviseringar i hela verksamheten.

– Det finns en betydande potential för att höja vår kostnadseffektivitet inom BillerudKorsnäs. Vi är väl positionerade och i grunden ett stabilt bolag men måste fortsätta att kontinuerligt förbättra den operationella effektiviteten. Med programmet säkerställer vi en långsiktig effektivitet och lönsamhet, säger vd och koncernchef Petra Einarsson i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Jonsson

Ämnen du kan följa
Läs mer
Norrköping

"Har verkligen prioriterat skolan"

Krönika

Vi har anledningar att fila på vårt anseende

Norrköping

Ny insamling för att rädda Ria

Investeringar

Ny simhall för 270 miljoner kronor?

Norrköping

Sju av tio östgötar vill ha kvar kontanter

Visa fler