Vet du något om de efterlysta termosarna?

Vid ett tillslag i Gävle hittade polisen i september termosar fyllda med narkotika, men man har inte lyckats spåra varifrån termosarna kommer.

Gävle kommun 14 oktober 2019 19:00

Nu vill polisen i Gävleborgs län ha hjälp från hela landet att spåra termosarna som du ser på bilderna. Vet du var de kan vara köpta någonstans eller har du blivit bestulen på ett antal termosar? De hittades vid en husrannsakan i Gävle torsdagen den 26 september och har använts i samband med ett grovt brott. Föremålen är en viktig pusselbit i det fortsatta utredningsarbetet.

I utredningen sitter två personer häktade och fyra personer är frisläppta efter anhållande. Det går inte att utesluta att fler frihetsberövande kan ske.

Polisen har sökt i Gästrikland efter företag som kan ha sålt termosarna men det har inte givit något resultat. Det är möjligt att termosarna kan vara inköpta i en annan del av Sverige och det är det som polisen vill ha hjälp med nu.

Det är totalt 9 stycken termosar. En av dem har en text på insidan av botten, där det står ”304 stainless steel”. På övriga termosar finns det ingen text. Termosarnas höjd är cirka 18 cm utan lock och bredden vid botten är cirka 7 cm. De rymmer ungefär 330-350 ml.

Om du känner igen de aktuella termosarna ring 114 14 och hänvisa till ärendet ”förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse” i Gävle den 26 september 2019.

Det går även bra att maila in ditt tips till polisen via tipstjänsten på polisens hemsida ställt till polisen i Gävleborg, Uppsala och Västmanland - polisregion Mitt.
 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Hanell

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Finspång

Optikern: "Tjuvarna visste precis vad de skulle ta"

Våldtäkt

28-åring begärs häktad för våldtäkt

Brott & Straff

Misstänkt bombmakare släppt ur häktet

Brottslighet

Efter hästskjutningen: man med son sökes

Finspång

Mordutredning läggs ner: "Den misstänkte är avliden"

Visa fler