Det bryr sig inte Moderaterna om

Vad är de för bidrag som Kristersson och Moderaterna avser?

Norrköpings kommun 13 november 2019 09:56
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ungmoderaterna, MUF, anser att söndagsöppet på Systembolaget är den ultimativa friheten för svenska folket.”Bra att ha dessa varor till söndagsmyset med taco”,- sade MUF:s ordförande Benjamin Dousa, i TV, nyligen. Dessutom, som om Systembolagets utbud inte vore tillräckligt, borde man  kunna få köpa vin och starköl i mataffärerna också, ansåg inte bara MUF utan ombuden på M-stämman för några veckor sedan.Alla vetenskapliga undersökningar pekar på att en ökad tillgänglighet av alkoholvaror även ökar missbruket av sådana. Men det bryr sig inte Moderaterna om. Särskilt inte de yngre. 

Alla moderater, gamla som unga, tycks vara rörande överens om att det är bidragen  som är det allra största hotet mot det svenska välfärdssamhället. Plus de höga skatterna förstås.

Moderatledaren Ulf Kristersson hävdar att genom staplande av bidrag på bidrag kan man komma upp i så höga belopp att det inte lönar sig att arbeta. Mig veterligen, kan inte flera bidrag eller ersättningar som det rätteligen heter erhållas samtidigt. En arbetslös som blir sjuk kan inte få sjukersättning när han/hon uppbär A-kasseersättning. 

Eller tvärt om. En person som får sjukersättning kan inte samtidigt få A-kasseersättning. Vid beräkning av ekonomiskt bistånd (socialbidrag) dras eventuella andra ersättningar av innan den slutliga summan framräknas. 

Vad är de för bidrag som Kristersson och Moderaterna avser, som kan staplas på varandra och som dessutom är så generösa att det blir ointressant att söka arbete ? 

Kan någon moderat i Östergötland svara på det? Sophia Jarl, kanske?  

 

Robert Höglund

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Norrköping

Lägenhetsbrand i Navestad

Norrköping

Nu rullar tågen mot Flemingsberg igen

Norrköping

Ko-lugnt ärende för polisen i Navestad

Smittsam sjukdom

Endast en till smittad i länet

Nyheter

Varg fälld – skyddsjakt avslutad

Visa fler