Hon föreslås bli ny kommundirektör

Maria Fredriksson, idag ekonomidirektör i Söderköping, föreslås nu bli ny kommundirektör efter att Anna Thörn slutat för att bli personaldirektör i Norrköping.

Söderköpings kommun 16 oktober 2019 17:00

Det var i början av oktober som det blev känt att kommundirektören i Söderköpings kommun Anna Thörn (började sin tjänst mars 2018) kommer att bli personaldirektör i Norrköpings kommun och alltså lämnar sin nuvarande befattning. 

Nu har Söderköpings kommun hittat en ersättare som kommer från de egna leden: nämligen Maria Fredriksson som i dag är ekonomichef (sedan maj 2018) men också fungerar som ställföreträdande kommundirektör.

– Det ska bli jättespännande, jag är stolt och glad över att få det här förtroendet, säger Maria Fredriksson till Folkbladet.

Som ekonomichef har hon fullt klart för sig hur kommunens situation ser ut – något Folkbladet tidigare berättat om.

– Det är ett jättetufft läge rent ekonomiskt här och i många kommuner så det är inget lätt jobb att kliva in i men jag hoppas och tror att jag kan göra ett bra jobb med tanke på min bakgrund.

Just hennes ekonomibakgrund är något som även återkommer i kommentaren från  kommunstyrelsens ordförande Börje Natanaelsson (M).

– Vi behöver lägga stort fokus på att få en ekonomi i balans och Maria Fredriksson är med sin bakgrund perfekt för det uppdraget, säger Börje Natanaelsson i ett pressmeddelande.

– Hon är sedan tidigare väl insatt i det omställningsarbete som påbörjats och genom denna rekrytering tappar vi inte fart i detta viktiga arbete.

Det formella beslutet och tillträdesdatum beslutas vid ett extra insatt kommunstyrelsesammanträde den 6 november.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa
Läs mer
Debatt

Varför ska skattebetalarna stå för den här notan?

Norrköping

M vill ha fler vuxna på stan: "Blir ett bättre samspel"

Nyheter

Hårt tryck på Mia Sköld på fullmäktiges möte

Nyheter

Stora problem med att hitta personal till Covidomsorgen

Debatt

Ynkligt agerat av de styrande partierna i Finspång

Visa fler