Viktigt meddelande om nyheter på Folkbladet

Det avgörande är vår förmåga att skapa innehåll och att distribuera innehåll.

Norrköping 30 mars 2020 08:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Folkbladet är rätt så ofta först. Våra reportrar har stora och breda kontaktnät och lyckas inte så sällan att vara först med att berätta om viktiga lokalnyheter.

Vi var också först i Östergötland med att ge ut en nyhetstidning på söndagar; vi är faktiskt fortfarande länets enda sjudagartidning.

Jag tycker även att det är rättvist att säga att vi på Folkbladet gärna och ofta är bland de första att säga det som många tänker i känsliga och kontroversiella frågor. Vi "sticker ut" säger andra ibland. Jag ser det mer som att vi sticker in bland vanligt folk. Det är inget konstigt med det. Sådan är vår historia. Historia betyder något.

Folkbladet var dessutom den första mindre tidningen i en stad som köptes av den större tidningen i samma stad. Att vi sedan tjugo år tillbaka är en del av koncernen Norrköpings tidningars media NTM har helt solklart varit vår räddning. Ägarnas långsiktighet, strategiska teknikinvesteringar och finansiella styrka har gynnat oss väl.

Nu har jag ovanpå allt detta även glädjen att vi på Folkbladet denna måndag 30 mars är först i koncernen med att lansera en mängd nyheter på folkbladet.se, i Folkbladets app och i Folkbladet i mobilen. Det är ett stort och intensivt projekt som vårt eget NTM Innovation har arbetat med under längre tid och som nu ska rullas ut i hela koncernen. Och först ut är alltså vi på Folkbladet!

Målsättningen är att du som prenumerant och läsare framförallt ska uppleva framsteg och förbättringar på dessa områden:

1. Förbättrad snabbhet och användarvänlighet för både sajter och appar. Varje sida går nu att ladda ner snabbare.

2. Inloggningen och andra funktioner har också blivit smidigare.

3. Modernare och tydligare design. Sajterna ger ett renare intryck och läsupplevelsen har förbättrats.

4. E-tidningen har blivit enklare att använda och läsbarheten har förbättrats.

5. Du som vill kan nu få ett alldeles eget nyhetsflöde med just de ämnesområden och geografiska områden som du är intresserad av.

Utöver dessa stora och som vi hoppas angelägna nyheter och förbättringar för de av våra läsare och prenumeranter som helst tar del av våra nyheter på nätet, i mobilen och/eller i appen så lägger vi stor kraft på att Folkbladets papperstidning ska vara så innehållsrik, angelägen och aktuell som möjligt.

Alla som prenumererar på Folkbladets papperstidning har också automatiskt tillgång till Folkbladets digitala utgåvor. De flesta nyttjar båda tjänsterna. Papperstidningen erbjuder en läsupplevelse som nätet aldrig kan matcha. Ett stilla bläddrande och läsande på morgonen medan dagen, kroppen och själen vaknar är något helt annat än att snabbt scrolla igenom flödet av de senaste nyheterna i Folkbladets app. De flesta vill ha både och. En växande andel av våra prenumeranter - för dagen cirka 10 procent - har dock valt att enbart prenumerera på Folkbladets digitala utgåvor.

Att "följa med tiden" innebär sammanfattningsvis får vår del att vårda och utveckla papperstidningen samtidigt som vi vill ligga i framkant när det gäller vårt digitala utbud. Det är aldrig fråga om antingen eller. Det är våra erfarna, snabba och omdömesgilla reportrar som skapar innehållet i Folkbladet. Det avgörande är att vår förmåga att skapa innehåll och att distribuera innehåll är på en nivå som tilltalar dig och alla andra prenumeranter.

Jag hoppas därför att du gillar vad du ser!

Widar Andersson

Ämnen du kan följa
Läs mer
Igelfors

När Gustav III besökte Igelfors

Krönika

Alla kan dra nytta av att leva i den värsta tiden

Finspång

Fackföreningarnas historia i Finspång

Norrköping

Färgglad installation i vårens färger i Knäppingsborg

Nyheter

Stadsmuseet har polisanmälts av SD

Visa fler