Ett rejält steg framåt jämfört med premiären. Ändå räckte det inte till mer än en hedersam förlust för Vargarna.

Det finns ett par förklaringar till varför det gick som det gjorde den här gången, men en av de viktigaste var Kenneth Hansens vurpa i det tredje heatet.

Den 29-årige dansken slog runt i sitt första heat, landade på nacken och fick köras med ambulans till sjukhus.

Artikelbild

Hansen är förhållandevis okej (ingenting är brutet), men han lämnade ett stort hål efter sig i Vargarna.

– Ja, så är det ju, helt klart. Han är en förare som tar bra med poäng. Hade vi haft med honom så hade vi haft fyra heatledare, nu blev vi i stället en man kort, säger Linus Sundström.

Han var besviken men inte nedslagen. Jämfört med hemmapremiären var det både ett och två steg framåt – för Vargarna som lag men även för Sundström själv.

Nyförvärvet blev poängbäst med 14 poäng på sex heat.

Artikelbild

– Som jag sa redan förra veckan så kände jag mig väldigt obekväm, men i dag kändes det bättre och jag visade mer vem jag egentligen är. Men jag gjorde fortfarande ingen supertävling. Jag gjorde ett par bra omkörningar men jag är inte nöjd med mina starter. Hade de suttit som de skulle så hade det kunnat bli mer poäng, säger han.

Och laget?

Artikelbild

– Överlag är vi lite vingklippta men vi stretar emot riktigt, riktigt bra. När det känns som att vi är på gång så går John Lindmans cykel sönder i 5–1-läge. Men i dag tycker jag att vi visade lite kämparglöd och jävlar anamma, det ska vi se till att göra på hemmaplan sen också. Även om vi förlorade så var det en mycket positivare känsla runt laget i dag.

Med Kenneth Hansen borta fick reserverna John Lindman och Dennis Fagerkrantz gå in och ta hans heat. Det gick inte så bra.

Inte ens när Vargarna var på väg tillbaka in i matchen var det stolpe in. Jonas Davidsson och John Lindman var på väg mot en femetta i det nionde heatet – då gick Lindmans kedja sönder och Vargarna fick nöja sig med 3–3 i heatet.

I heat tio blev samme Lindman utesluten efter ett fall i ingången till den första kurvan, något som Mats Boström inte var helt nöjd med.

– Han blir omkullkörd och blir utesluten. katastrof av domaren. Men sån är Peter Rogan (domaren), det står jag för, säger Boström.

Förutom det var Vargledaren riktigt nöjd med matchen.

– Jag är skitstolt över grabbarna, säger han. Om "om" fanns, och Kenneth varit med, så hade vi vunnit i dag. Vi är ju nära Västervik på bara sex gubbar. Det är tråkigt att vi inte får köra hela linan ut med fullt manskap, men sån är sporten och inget vi kan göra något åt. Men grabbarna som var kvar gjorde en heroisk insats.