AIK vann med 1–0 hemma på Friends Arena och syndabock – om man nu får använda det ordet för att beskriva något som mest var oflyt – blev Christopher Telo.

IFK:s vänsterback skulle täcka ett lågt inspel från Daniel Sundgren, men bollen touchade Telo helt "fel" och ställde David Mitov Nilsson totalt.

Bollen rullade retfullt in vid den främre stolpen med kvarten kvar att spela.

Artikelbild

– Det är såklart tungt att den tar på just mig, men det gäller att vara stark i de lägena. Man krigar på och gör sitt bästa, det är sånt som kan hända. Det känns som ett på tusen att det ska bli mål på just det sättet, men så är det ibland, säger han.

Har du lätt för att vifta bort en sån grej?

– Det är klart, man är ju bara människa, men det är sånt här man har valt att utsätta sig för och man måste vara stark, och det är jag som människa. Det är bara att försöka gå vidare.

Det var en ny tung smäll för "Peking" som har tre raka förluster i allsvenskan efter uppehållet.

Mot AIK var utgångspunkten inte lika offensiv som vanligt – planen var snarare att spika igen bakåt.

– Lite grann kanske, det är ju bortaplan på Friends. Vi gick in med en viss taktik som fungerade bra hela matchen, så det är klart att det var tungt att åka på det där målet. Jag tycker att vi har bra kontroll hela matchen faktiskt. Vi skapar kanske inte så många farliga lägen men det tycker jag inte att AIK heller gör, säger Telo.

IFK hade rätt stora problem första 20 och kunde mycket väl ha åkt på ett baklängesmål redan där. Gästerna växte dock in i matchen efterhand och fick mer att säga till om.

Sebastian Andersson hade farligaste IFK-chansen efter paus, men nicken gick tätt över.

I stället kom kallduschen i den 75:e minuten som skickade hem "Peking" både mål- och poänglösa.

Christopher Telo känner dock ingen oro över den negativa trenden.

– Vi är ganska duktiga på att titta på prestationen. Jag säger inte att den har varit perfekt alla gånger, men många tror nog att om vi skulle vinna tre matcher i rad så sitter vi och njuter och är hur glada som helst, men så är det inte. Man får titta på vad vi gör bra och dåligt och sen försöka förbättra det, säger han.

Vad gör ni dåligt i dag?

– Oj, det är jättesvårt att säga såhär tätt inpå, men det finns alltid smågrejer.