Han knep en andraplats i 1,45-hoppningen i Åby med Atina för dryga veckan sedan och följde upp det med ytterligare en andraplats i helgens 1,50-hoppning i Eskilstuna.

En tävling som för övrigt vanns av Siri Swärd, Norsholms Ryttarklubb.

Två topplaceringar som gör att Viktor och Atina nu är snubblande när att säkra en plats till Elmia Horse Show i Jönköping i slutet av oktober.

– Jag behöver några Championatpoäng till för att vara säker. De tar ut de 25 bästa och det är ju 1,45 och uppåt som gäller så det är inte så lätt att vara med där, men jag ligger på gränsen, säger Melin.

Nästa tävlingstillfälle blir helgen 23-24 september. Då tar Viktor återigen med sig hästarna till Eskilstuna. Förhoppningen är att förstås att slå till med ytterligare en topplacering där och med tanke på Atinas form har han en bra känsla.

– Hästen är fenomenal och levererar nollrundor mest hela tiden. Det känns väldigt bra för stunden och har kommit in ganska mycket poäng på slutet. Man har tre veckor till på sig att plocka poäng.

En häst är dock redan klar för Elmia Horse Show, nämligen unghästen Journey.

– Journey satte sin tredje raka nolla i helgen i 1,20, så nu är den klar. Jag skulle vilja ha med en annan femåring också, Euphoria.

Ett par veckor efter Elmia väntar sedan nästa stora tävling, inomhus-SM i Göteborg.

– Det är mycket på gång, det är full fart. Atina brukar vara ännu vassare inomhus också så det blir spännande, säger Melin.