27 matcher och 81 poäng återstår att spela om. Allsvenskan är ung men vi hittar inte bara en svajig öppning av IFK Norrköping spelmässigt.

Läs mer: "Farhågorna inför säsongen besannas i en oroväckande takt".

En tillbakablick visar att tre poäng på tre matcher är den sämsta starten poängmässigt efter att klubben åter tog steget upp i finrummet.

Linus Wahlqvist är först att medge att det inte sett ut som "Peking" hade hoppats men har långt kvar till panikkänslorna.

Det har inte bara varit nattsvart menar 20-åringen.

– Det går upp och ned över en säsong. Det är 30 matcher som ska spelas. Det handlar om att komma över det här så fort det går. Förhoppningsvis redan mot Häcken, säger försvararen.

Har det satt sig?

– Det tror jag inte. Det ska det inte göra. Det är bra stämning i laget. Vi umgås och hänger ihop oavsett om det går eller dåligt. Jag märker inte av något annat.

Vad saknar du?

– Jämnheten. Vi har inte kommit upp i 100-procentig nivå i de här matcherna. Vi måste starta bättre. Det ska inte behövas ett baklängesmål för att vi ska ta tag i det. Vi måste bli stabilare men jag känner ingen oro. Det finns sådan kvalité i laget, vi är bra och kan både föra matcher och göra mål. Det visade vi i cupen. Vi vet vad vi kan.

Jens Gustafsson sätts just nu på prov som huvudansvarig men tvivlar inte en sekund på potentialen i det lag som han basar över.

– Tillsammans har vi en nykter syn på situationen. Vi ska inte vara för tuffa mot oss själva men inte heller för snälla. Det finns ingen som kommit på någon bättre lösning än att jobba hårt för att få det att vända. Det har bara gått tre omgångar, vi har en hög tro på oss själva och det vi gör, säger Gustafsson.

Och fortsätter:

– När det går tungt är det viktigt att förstärka relationerna ännu mer. Att umgås ännu mer. Normalt när ett företag eller lag inte fungerar så gör man arbetet och går därifrån. För oss är det extra viktigt att vara tillsammans för att ta oss framåt. Det kan handla om en sådan sak som att äta en extra frukost ihop.

Linus Wahlqvist som är en ung, gammal räv känner ett extra ansvar att bidra när det inte flyter.

– Det är min fjärde säsong. Jag försöker bidra med ledaregenskaper, dra upp tempot på träningarna, pusha och stötta.

Tisdagen var träningsfri för IFK-truppen som har en knepig bortamatch mot ett topptippat Häcken.

För att få bästa möjliga uppladdning tar Kamretarna bussen till Göteborg redan på lördag.

Skadeläget ljusnar allt mer med tiden.

Jón Gudi Fjóluson är "uttagningsbar" som Jens Gustafsson uttrycker det. Islänningen som varit utanför startelvan i cupfinalen och senast mot Sirius på grund av skada är med största säkerhet en man för startelvan på söndag.

David Moberg gjorde ett piggt inhopp mot Sirius men ligger fortfarande lite efter på grund av hälskadan som ställde till problem för mittfältaren.

Tiden talar för "DMK".

Gudmundur Thorarinsson tränar på, är med under hela passen och närmar sig även han en startplats.

– Han ser bra ut och kör hela pass. En kreativ och skicklig passningsspelare, hårt arbetande och löpstark som kommer växa, tror Gustafsson.

David Mitov Nilsson som fått ett år förstört av två tunga skador närmar sig att på allvar ta upp kampen om vem som ska vara nummer ett i målet.

– Han är med och räddar skott men inte avslut av hårdare karaktär, berättar IFK-managern.