Cupframgångarna fortsätter för IFK Norrköping.

"Peking" följde upp 2–1-segern i kvartsfinalen borta mot IFK Göteborg förra helgen med övertygande 4–0 mot Brommapojkarna på söndagen.

– Skönt så klart. En bra match från vår sida. Bollarna trillar in. Det är bara gå ut och njuta. Nu får vi spela final mot Östersund som är ett bra lag, säger tvåmålsskytten Kalle Holmberg till CMore efter matchen.

Artikelbild

| Överlägsna. Nicklas Bärkroth och gänget var ett par klasser bättre en BP.

Anfallaren har öst in mål den här vintern och formen håller i sig.

– Jag har jobbat hårt för det här. Det är roligt när man jobbar hårt och får resultat.

Skrällgänget BP, som skickade ut Elfsborg i kvartsfinalen, kom till Östgötaporten, bröstade upp sig och oroade hemmalaget i en kvart ungefär.

Sedan växlade IFK upp, trampade på gasen – och körde ifrån.

Det var klasskillnad mellan lagen.

Mittbacken Jón Gudni Fjóluson skickade in 1–0 i 21:a minuten och formstarke Kalle Holmberg ökade på till 2–0 strax därefter.

2–0-målet kom efter ett läckert anfall där Andreas Johansson hittade ut till Nicklas Bärkroth som skickade in bollen i boxen. Sebastian Andersson nådde högst och nickade elegant ner bollen till Holmberg som tog emot på bröstet och drog till.

När sedan Niclas Eliasson gjorde 3–0 med ett vackert skott från distans och Holmberg tryckte in 4–0 i mitten av andra halvlek var saken klar.

– Jag brukar träna på att komma in i det där läget och fick ett härligt dyk på bollen nu. Det var snyggt, säger Eliasson om sitt 3–0-mål.

Nu väntar alltså final och där kommer IFK att ställas mot allsvenska konkurrenten Östersund som slog ut Häcken med 3–1 i sin semifinal.

Matchen är planerad att spelas 13 april. Vem som får hemmaplan avgörs idag.

– Jag tror det blir en sevärd final mellan två spelskickliga lag. Jag håller tummarna för att det blir hemmaplan nu, säger Eliasson.

IFK har totalt sex cuptitlar att stoltsera med, men det är ett tag sedan sist. 23 år närmare bestämt. 1994 kom senaste cuptiteln. Den gången besegrades Helsingborg i finalen.