Seritvåan Cliff borta på onsdag kväll och trean Huddinge hemma på söndag.

Det är en riktig ödesvecka som väntar NHK.

Laget har krigat i botten hela säsongen och ligger just nu på kvalplats, precis ovanför nedflyttningsstrecket, men har samma poäng som bottenkonkurrenterna Katrineholm och Matteuspojkarna.

NHK har fördelen av att ha en match tillgodo. Kruxet är bara att Katrineholm och Matteuspojkarna möts i sista omgången, så NHK är piskade att vinna minst en match för att ha chansen att hänga kvar i division 2.

Andreas Mörlin har dock en bra känsla – framför allt inför onsdagsmatchen mot Cliff.

– Alla vet vad som gäller. Vi måste ha två poäng för att nå kval. Vad jag sett i de senaste matcherna så har det varit rätt mycket juniorer i Cliff. De är ju farmarlag till Hammarby och det har flyttats upp en del spelare. När vi mötte dem hemma var vi med bra också. Det var bara en fem-tio minuter i början av andra halvlek som vi tappade lite, annars höll vi jämna steg, säger 20-åringen.

Han tycker det är synd att laget satt sig självt i den här sitsen och menar att det finns tillräckligt med kvalitet i truppen för en placering högre upp i tabellen.

– Inför säsongen kändes det som att vi skulle kunna bli ett mittenlag ungefär, men vi hade en del snöpliga förluster med uddamålet i höstas. Under 2017 har det sett bättre ut. Vi har stängt till i försvaret och haft bra målvaktsspel.

Hur tungt vore det att åka ur?

– Det vore extremt tråkigt för handbollen i stan. Då skulle det bästa laget spela i division 3. Sedan vet man inte hur det blir med truppen. Det kanske är en del som slutar och en del yngre som flyttar till andra städer för att spela. Det vore synd för det känns bra i laget nu.

nhk