Experterna har sagt sitt: De regerande mästarna försvarar sitt guld medan AIK, Häcken, Norrköping och några till får slåss om smulorna på fotbollens medaljbord.

Well, det var inga stora hemligheter som avslöjades på den årliga upptaktsträffen med de allsvenska klubbarna. Vi snackar i stället om de vanliga flosklerna, visserligen snyggt paketerade i Uppsala kongress.

Intressantare är Malmös sätt att hantera favoritskapet. Man gör det med en härligt avslappnad attityd och acceptans.

"MFF ska vara störst, bäst och vackrast", säger anfallaren Markus Rosenberg och rycker på axlarna.

Det är Malmö som ska jagas och helst besegras om guldet ska kunna hamna någon annanstans än på Swedbank Stadion nästa höst.

Rosenberg förefaller vara lugnet själv, han som är en av ligans allra största profiler. Några mål har det visserligen inte blivit ännu för den förre skyttekungen på försäsongen. Han skyller på åldern. Och skojar förstås.

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson säger att han inte ägnat en tanke åt allsvenska premiären ännu, den mot Hammarby på Östgötaporten den 2 april.

Tur att andra gjort det.

Fotbollsfolket (klubbarna, förbundet och supportrarna) håller fotbollsåret 2017 som det hetaste på länge. Flera allsvenska lag (bland andra IFK Norrköping) har satt rekord i antalet sålda årskort. "Pekings" mittfältare Nicklas Bärkroth vittnar om att han aldrig tidigare upplevt ett lika vansinnigt drag kring vår anrika allsvenska.

Enligt olika undersökningar som svenska fotbollförbundet gärna hänvisar till, är fotbollsallsvenskan nu hack i häl på hockeyn som sedan lång tid kan skryta med titeln "Sveriges mest folkkära serie".

Fotbollen siktar på att springa förbi och man arbetar på många fronter för att nå dit. En väg är samarbetet med supportrarna. Fansen ska behandlas som de viktiga kunder man är och inte som, i några tidigare hemska fall, boskap som bjuds in med armbågen.

Förbundets Mats Enquist och supporterunionens ordförande Sofia Bohlin berättade vilka stora framsteg som gjorts på senare år. Nu ser det till och med ut som en lösning är i sikte vad gäller den olagliga pyrotekniken som varit ett sånt gissel på våra fotbollsarenor.