”En allvarlig attack och ett kuppförsök mot svensk fotboll” beskrev Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand det som.

Nyheten om försöket att rigga resultatet i mötet mellan AIK och IFK Göteborg slog ner som en bomb under torsdagen och blev en stor snackis i fotbolls-Sverige.

Så här säger IFK-mittfältaren Daniel Sjölund om det inträffade:

– Det är ju hemskt att det händer men jag tror att det blir mer och mer vanligt tyvärr.

En AIK-spelare erbjöds stora pengar för att underprestera i matchen, men valde att kliva fram och slå larm. En aktion som visar på stort civilkurage och som hyllats av många – så även "Daja".

– Jättebra att man tar avstånd från det och att det kommer fram. Det är det enda sättet att få stopp på det.

Hur arbetar ni med de här frågorna i IFK? Är ni förberedda om något liknande skulle hända er?

– Vi har haft folk här som pratat om det och det är jättebra att det är folk som gör det så att man är beredd på det, om det skulle hända.

Sjölund klev av fredagens träning efter att ha fått en smäll mot knäet, men det ska inte vara någon fara inför söndagens toppmatch mot Malmö.

Mittfältskuggen räknar med att träna i morgon och finnas tillgänglig för spel på söndag.

– Det är ingen fara alls. Jag fick en smäll. Jag skulle ha gått av ändå och det var lite typiskt att det var det sista som hände.

De senaste åren har bjudit på flera minnesvärda matcher mellan MFF och IFK.

"Peking" säkrade guldet nere på Swedbank Stadion 2015 och vann även hemmamötet det året. I fjol var det Malmö som gick segrande ur samtliga strider och som fick lyfta Lennart Johanssons pokal.

I år är båda lagen återigen med i toppstriden. MFF toppar tabellen med 21 poäng och IFK skuggar på 17.

– De har ju gått bra nu och leder serien vilket gör det intressant så klart att ta sig an den uppgiften. Det ska bli väldigt roligt att åka ner dit och möta dem. Det brukar bli väldigt jämna matcher mellan oss också.

IFK har en formkurva som pekar uppåt och har sex matcher utan förlust nu. Samtidigt menar Sjölund att det finns rum för förbättring.

– Vinnarmentaliteten finns där och skapar chanser gör vi, det väl mer det här med effektiviteten och att hålla koncentrationen uppe i 90 minuter och inte bara perioder av matcher.