Inhopp både på Lerkendal och Östgötaporten när Rosenborg eliminerade "Peking" i Champions League-kvalet.

Två matcher som tog Gudmundur Thorarinsson närmare en övergång. Bägge parter gillade vad de såg.

– Ärligt talat så tycker jag att de spelade ut oss andra matchen här, sa Thorarinsson och har fått uppfattningen om sin nya arbetsgivare stärkt med tiden.

Artikelbild

| Välkommet nytillskott. Gudmundur Thorarinsson.

Jens Gustafsson har självklart gjort vad han kan för att övertyga mittfältaren men IFK-managern har även fått assistans i operation övertalning av både David Moberg Karlsson – spelade tillsammans med Thorarinsson i Nordsjälland – och landsmannen Jón Gudni Fjóluson.

– Allt jag har hört är bra. Det är ett stort beslut för min karriär. Det känns spännande. Jens har berättat hur han ser på fotboll och mig som spelare. Det ska bli kul att ha bollen vid fötterna och visa vad jag kan.

När är du som bäst och i vilken roll?

– Det är alltid att svårt att prata om sig själv men jag gillar att kontrollera och styra spelet. Det är viktigt för mig att försöka bidra med bra stämning både på planen och i omklädningsrummet. Jag arbetar hårt och vill...vad heter det?

– Ta tillbaka bollen, fyllde Jens Gustafsson i.

Vad som är mindre positivt är den skada som islänningen tar med sig till Norrköping.

12 januari drabbades Thorarinsson av en smäll som han inte återhämtat sig från än.

Alla papper är på plats, övergången är klar men debuten i "Pekings" tröja kommer att dröja.

– Ett uttänjt ledband. Han har någon vecka kvar innan han är tillbaka på planen. Vi har gjort grundliga undersökningar. Det kommer inte att vara några bekymmer överhuvud taget. Vi är helt trygga med det, försäkrade Gustafsson.

Med träningsmatchandet lagt åt sidan och en färsk seger i turneringen i Stockholm förra helgen kliver IFK Norrköping in i tävlingssäsongen.

Örgryte väntar i första omgången av Svenska Cupen på söndag.