Dolphins kommer från en övertygande bortaseger mot Malbas. Södertälje från knappa 99–98 mot Jämtland.

Nu väntar en finalrepris – grundseriens sista – i svårspelade Täljehallen där vinnaren med stor sannolikhet kniper andraplatsen.

– Det är en viktig match för båda lagen som kämpar om en andraplats, kanske första, inför finalspelet, säger Adnan Chuk till Dolphins hemsida.

Senast ”delfinerna” gästade Täljehallen var i ligapremiären. Då blev det förlust, men därefter har Dolphins vunnit två raka hemma i Stadium Arena.

Vad det betyder i kväll återstår att se.

– Södertälje Kings är ett mycket välcoachat lag av Vedran Bosnic och han har ligans bredaste lag som täcker in alla positioner. Normalt sett är det tuffa drabbningar oss emellan och det lär inte bli lugnare denna gång då man har samtliga spelare tillgängliga för spel, säger Chuk till hemsidan.

Dolphins har också sett en ljusning på skadefronten. Abdou Medjedoub har gått gipsad men var tillbaka mot Malbas och gjorde viktiga minuter som avlastning till Joakim Kjellbom.

Just nu är det bara unge Edvin Stark som saknas.

Dolphins har tre matcher kvar innan slutspelet drar igång den 2 april. Förutom Södertälje i kväll väntar Umeå (23 mars) och Jämtland (28 mars) hemma i Norrköping.