2–1 och 27 (12–15) skott på mål.

Sexpoängsmatchen blev därefter: Tillknäppt, långt ifrån välspelad och kom mest att handla om bök och stök.

När felpassandet och minimerandet av risker var över var det hemmalaget som firade efter en rakt igenom undermålig match.

– Vi gör en tillräckligt bra match för att få med oss poäng härifrån. Till och med vinna, suckar Jonas Johnson efteråt.

Publiken i Fjällräven Center var inställda på en förlängning när Henrik Björklund slog till.

Avgörandet kom när matchklockan visade 59.17.

En tung snyting för Vita Hästen som kändes mest angeläget att fixa en segerpuck.

Jordan Rowley såg till att Hästen var tillbaka i matchen med sin 1–1-kvittering.

Då hade det bara gått 2,16 av sista perioden och det var gästerna som hade lite mer energi och tryck utan att skapa några riktigt feta lägen.

Det straffade sig.

Pontus Sjögren som hade svarat för en ruggig parad strax innan kunde inte hindra Björklunds distinkta skott från att gå i nät.

Innan det hade Mattias Kalins mål korrekt dömts bort för hög klubba och Modos Emil Molin gjorde bort Pontus Sjögren men kunde inte sätta straffen i nät.

– Man ska komma ihåg att vi avgjorde sent hemma när vi möttes.Någonstans får vi tillbaka det. Idrotten kan vara grym i bland, men så här är det, fortsätter Jonas Johnson.

Kostade derbyt energi, det kändes som det saknades soppa i tanken?

– Nej, det tycker jag inte. Jag upplevde det inte så. Det är ingen som gör fel med vilje men med trötta huvuden kan det bli så.

Vita Hästen – utan avstängde Jesper Samuelsson och krassliga duon Alexander Younan och Simon Åkerström – fick smärtsamt uppleva hur den sex matcher långa poängsviten sprack och Modo gled dessutom om i tabellen.

Efter två segrar mot Örnsköldsvikslaget hemma i Himmelstalundshallen blev det torsk första förlusten mot det forna SHL-laget.

– Det känns väldigt tufft just nu. I sista minuten får de till ett lite längre anfall. Det är ett tufft slut för oss. Matchbilden blev som jag trodde. Vi släpper inte till så mycket skott och krigar på bra. Det ska räcka här uppe.

Det är en lång resa hem nu?

– Verkligen.

Vad gäller Alexander Younan och Simon Åkerströms eventuella medverkan mot serieledande Karlskoga i morgon så vågar inte Jonas Johnson räkna med att duon är redo för spel.