Semifinalserien mellan Dolphins och Södertälje ser ut att kunna bli precis så jämn, tuff och dramatisk som många hade anat.

Något match två vittnade om. Det krävdes förlängning för att ta fram en vinnare i Täljehallen i tisdags och det var Kings som fick sista ordet då.

På fredagskvällen smäller det igen. Den här gången i Stadium Arena.

I och med att Dolphins knep andraplatsen i ligan har laget hemmaplansfördel. Något som kan visa sig bli ruggigt viktigt. Södertälje har ännu inte slagit Dolphins i Stadium Arena den här säsongen.

Nyckeln för att hålla den trenden vid liv?

– Det behöver inte vara vackert utan det gäller bara att göra det vi gjort hela säsongen. Det är det som gjort att vi kommit hit och det vi måste fortsätta göra, säger Schüberg.

För honom är det bara seger som gäller nu.

– Det är det vi satsar på, annars är det bara att gå hem, säger han.

Den 21-årige guarden gör sin andra säsong i Dolphins och vet trots sin ringa ålder hur det är att gå igenom ett långt och tufft slutspel.

Han var med och tog laget till final i fjol och trivs med pressen som kommer med slutspelsbasket.

– Det är väldigt roligt. Det är nu man verkligen måste få allt att fungera och man märker att när man gör ett misstag så blir man verkligen straffad. Under grundserien så kan man komma undan med det ibland men nu när det är på liv och död så är varje possession så otroligt viktig.

Kan det göra att man blir extra försiktig som spelare, att man inte vågar göra de saker man normalt sett gör?

– När matchen är igång så finns det ingen tvekan. Om man känner det så känner man det, gör man det inte så kommer man göra något annat.

Det här blir sjunde gången som lagen möts den här säsongen och Dolphinscoachen Adnan Chuk räknar inte med några större överraskningar.

– Vi vet vad de är bra på och de vet vad vi är bra på. Det kommer givetvis bli lite justeringar här och där. Det gäller att försöka vara med under matchens gång och uppfatta vad de försöker göra. Så är det alltid i en serie. Nu kommer de till vår arena och vi hoppas på mycket publik så att vi kan få den energi vi behöver och som det här laget förtjänar, säger han.

Dolphins saknar fortsatt Abdou Medjedoub som inte är kvitt sin handskada än. I övrigt ska alla andra kunna spela.