Förutom första tio minuterna i första och andra halvlek var det Assyriskas match. Gästerna gick fram till 3–0 redan innan paus och kontrollerade matchen mot fjolårets seriekonkurrent.

– Vi styrde det mesta av spelet och fick även bra utdelning. Jag tycker inte att de skapade speciellt mycket sett över 90 minuter och det var närmare 4–0 än 3–1, summerar tränaren Simon Dogan.

Ett positivt besked för er?

– Det var det. Vimmerby på bortaplan är aldrig en lätt uppgift och vi tog bara en poäng mot dem förra året, men det här var ett kvitto på att vi är på rätt väg. Grabbarna gjorde det väldigt bra.

Han fick se Riki Cakic göra sin första match från start. Nyförvärvet visade klass och assisterade till två av målen.

– Han låg bakom både första och tredje målet. Nu har han säkert en eller två veckor kvar innan han är i ordentlig matchform, men han är ju väldigt kreativ och har bra känsla. Han kommer absolut att bli ett bra tillskott för oss, säger Dogan.

Assyriskas mål gjordes av Joachim Poikela 2 och Marcus Johansson.

För seriekollegan Sylvia blev det seger med 3–2 (1–0) och många spelare som fick viktiga minuter.

Det var ungefär det tränaren Kim Hellberg tog med sig från matchen mot division 3-laget AFK Linköping.

– En helt okej insats. Vi gjorde en bra första halvlek men i andra blev det klart sämre. Det blev lite mycket träningsmatch och fram och tillbaka efter paus, men i första hade vi bra kontroll och bollen för det mesta på deras planhalva, säger Hellberg.

Flera spelare fick göra viktiga minuter på Östgötaporten.

– Många spelare som kanske inte har gjort 90 minuter tidigare fick göra det nu, det är vi nöjda med, säger IFS-tränaren.

Sylvia matchar närmast borta mot Värmbol nästa helg.

Målskyttar: Sanel Hamzic, Abbe Aziz, Linus Brunzell.