Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Vill S vinna valet?

Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin slåss fortfarande mot låga förtroendesiffror. Det är inte förvånande. Såväl den borgerliga sfären som många av sossarnas egna opinionsbildare gör vad de kan för beskriva Sahlin som mer eller mindre dum i huvudet.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Norrköping2009-09-14 03:00
Detta är en ledare. Folkbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.
Sahlin har säkert sina brister och förtjänster precis som alla andra. Men kritiken mot henne saknar i många fall sans och verklighetskontakt. Mona Sahlin är den mest politiskt erfarna av alla ledande och aktiva politiker i Sverige. Två gånger - med tio års mellanrum - har hon föreslagits som ordförande för Sveriges största parti. Första gången snubblade hon på målsnöret. Andra gången gick hon hela vägen. Mona Sahlin har det svåraste uppdraget som någon Socialdemokratisk partiledare har haft i manna- och kvinnominne. Hon tillträdde som ordförande efter en valförlust. Hennes politiska motståndare är skickligare och bättre organiserade än vad de någonsin varit. För att kunna utmana alliansen om regeringsmakten på ett trovärdigt sätt har Sahlin tvingats att bilda en för svensk politik unik koalition med regeringsnybörjarna i V och MP. Sossarnas viktiga parhäst LO dras med interna problem. Medlemsflykten från a-kassor och fackförbund och den tidigare AMF-affären har försvagat LO: s politiska arbete. Mitt i all denna nyplöjda mark och stökiga terräng är Sahlin i full färd med att forma ett regeringsalternativ. Ett alternativ som faktiskt har en ledning över alliansregeringen. Att borgerliga opinionsbildare gör vad de kan för att underminera och smutskasta Mona Sahlin är inte märkligt. En valseger 2010 skulle innebära att borgerligheten för första gången på nästan 90 år kan börja utmana S om rollen som svenskt politiskt centrum. Men hur tänker de Socialdemokrater som öppet och fördolt deltar i karaktärsmordförsöken på Mona Sahlin? Vill de förlora valet på självmål?
Läs mer om