Widar Det kan vara en defekt hos mig. Men jag förundras över den oerhörda Trumpfixeringen i riks- och Stockholmsmedia. Jag kan inte ta gift på att det helt stämmer i sak. Min välgrundade känsla är hur som helst att Donald Trump varit toppnyhet varenda dag sedan han svors in som amerikansk president i januari. Vissa dagar när jag skrollat ner på DN: s eller SvD: s webb har det varit 5-6 Trumpnyheter i rad.

Kvällspressen - eller vad man ska kalla Aftonbladet och Expressen för nuförtiden - har inte legat långt efter. Krönikörer och skribenter av alla de slag har skrivit spaltkilometer om hur otäck och om hur dum i huvudet Donald Trump är. Död och pina känns som ett hyfsat slutresultat av alla dessa domedagsprofeter att döma.

Det som förundrar mig är att det finns så många människor som orkar läsa, lyssna och titta på allt detta ensidiga trumpetande om Donald Trump. Men alla dessa människor finns uppenbart, annars skulle inte media hålla på som de gör. Så i det här fallet är det säkerligen så att det är jag som har någon defekt som gör att jag för länge sedan har tröttnat på bombardemanget; jag har slutat orka läsa för länge sedan.

Självklart är nyhetsvärdet mycket stort när världens enda politiska, ekonomiska och militära stormakt väljer sig en president som Donald Trump. Den riktigt stora nyheten - att han blev vald - är dock underförsörjd i dagsmedia av ordinärt slag. Han var motarbetad av sitt eget parti, motarbetad av alla stora seriösa mediebolag och undervärderad i de stora opinionsundersökningarna. Så många med makt och politiskt inflytande ville absolut inte ha Trump. Ändå blev han vald. Hur gick det till? Den sensationella nyheten vill jag höra mer om från de som kan något om saken.

Hur Donald Trump kommer att sköta sig som president återstår att se. Jag har hört statsråd i vårt eget lilla Sverige målande beskriva hur de liksom blev nedmalda och uppkäkade av "dagordningen." Det de ville och tänkte sig försöka göra fick hela tiden skjutas på framtiden. Intresseorganisationer, revirbråk på departementet, i partiet, och i regeringen, Brysselåkande och officiella plikter tar all tid. Den verklighet som möter vilken president i USA som helst är antagligen tusen gånger värre.

För en nybörjare som Donald Trump - mestadels omgiven av näringslivsgubbar i samma generation som honom själv - är det milt uttryckt inte lättare. Det finns många murar att slå pannan blodig mot.

Häromdagen frågade jag en av Sveriges opinionsexperter om det "enorma tjatandet" om Trump i medierna; vad beror det på?

Han förklarade att intresset för amerikansk politik har legat mycket högt i mätningarna i flera månader. Mycket handlar om politik som underhållning. Vi älskar att skaka på huvudet åt vad de där "tokiga jänkarna" hittar på.

Låt gå för det. Det är nog bara jag som är konstig.