Det har varit ett par omtumlande veckor för Åbys Matilda Pettersson.

Varumärket Matilda Pettersson har blivit starkare än någonsin och meriterna från Falsterbo är många. Vad sägs om en stabil andraplats i Swedish 7-star Spring tour, kval till Falsterbo grand prix och debut på 160 i densamma med Head over Hills (Olle). Dessutom hann hon med att starta sjuårschampionatet och vinna hela klabbet med Bosse. Och såklart tävla fyra andra hästar.

Efter 160-debuten är hon hård mot sig själv men öser beröm över Olle.

– Mycket vill ha mer, så jag vill bara göra om det. Men vad jag förstått så ska jag vara nöjd, konstaterar hon,

Matilda slutade med 12 fel och utanför placering i grand prix.

– Jag gjorde en tabbe på oxern ... Jag la till ett galoppsprång som jag inte tänkt mig, säger Matilda.

– Men jag kommer att bli nöjd när jag får smälta det lite. Jag har en sån vinnarskalle så jag ser bara det jag gjorde fel i stället för det man gjorde bra.

Skillnaden mellan 150 och 160-banor är stor. Det är en erfarenhet i sig att få chans att prova nästa nivå.

– Den mesta erfarenheten är ju från 160-rundan idag. Det är den jag lärde mig mest av. Det är stor skillnad. Det är mer tekniskt och svårare. Jag hoppas att jag får göra det igen.

Nerverna höll hon i schack, även om det här med rampljuset egentligen inte är något som tilltalar henne fullt ut. Nu vill alla ha en pratstund med nykomlingen i internationella sammanhang.

– Det är ovant bara. Men det är ju roligt såklart, säger Matilda.

Under Falsterboveckorna har Head over Hills varit placerad i tre av fyra starter. Bosse har haft tre rundor felfria på hinder och alltså vunnit sjuårschampionatet. Två ytterligare unghästar har varit ett enda nedslag från final. Ett starkt kvitto.

– Jo, så är det ju faktiskt. Nu när man tänker till så har det varit en bra vecka, säger Matilda, som också vill framhäva sin tränare, Daniel Svensson.

– Jag är väldigt tacksam att han har kunnat hjälpa mig, det är jätteskönt.

I stallet står nu 8–10 hästar i träning när det är dags att komma tillbaka till verkligheten. Erfarenhetskontot är rejält påfyllt och Matilda är tacksam.

– Det är tack vare Bernt som jag får göra det här. Att han tror på mig och att han litar på mig med sina fina hästar. Att man ens får sitta på en så fin häst som Olle, det är fantastiskt, säger hon.