Hösten 1977 bildades Halsbandet som en del av Söderköpings musiksällskap. Från start var Hans Nordmark och Lilian Liljehök körledare. Genom åren har kören haft sju olika körledare och nuvarande Ann-Christin Hallgren har sammanlagt haft kören i 20 år.

Förutom konserter i Söderköping med omnejd så har kören även rest och uppträtt i bland annat Danmark, Finland och Lettland. Framträdanden med större artister har gjorts tillsammans med andra körer i Hörsalen och De Geerhallen, bland annat Triple & Touch och The Real Group. Körens egna samarbeten har varit med Söderköpings kammarorkester, Söderköpings storband, UkeBox och Blå Häst till exempel.

Repertoaren är mycket varierande, allt ifrån visa till jazz, svensk populärmusik och större klassiska verk. Det speglas också i helgens konsert, då de framför sånger av Benny Andersson, Evert Taube, Duke Ellington och många fler.

Artikelbild

| Körledaren Ann-Christin Hallgren har haft kören i 20 år.

Medverkande på konserten är förutom kören med dirigent Ann-Christin Hallgren, Agneta Westerdahl, konferencier, Nils Östling, piano och Gunnar Hermelin, bas.