Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Skärblackas nya restaurang

En ny restaurang har öppnat i Skärblacka. Restaurang Eskil. - Nu får Skärblacka en mötesplats där alla kan trivas, säger ägaren Dick Fredriksson.

Matgästen Anders Leo blir serverad av praktikanten Linda Bodelsson.

Matgästen Anders Leo blir serverad av praktikanten Linda Bodelsson.

Foto: Johansson Magnus

SKÄRBLACKA2009-03-04 03:00
Restaurang Eskil på Eskilsvägen i Skärblacka öppnade i förra månaden. Ägaren Dick Fredriksson har haft fullt upp hela tiden.- Jag börjar vid 06.45 på morgonen och jobbar ibland fram till 03.00 på natten, säger Dick.Skärblackabon är helt ny i branschen och har tidigare bland annat arbetat som säljare och haft butiker.- Det är mycket större än vad jag trodde att öppna restaurang. Det är mycket att tänka på.Han har öppet såväl vardagar som helger och gästerna har hittat till restaurangen omgående.- Det är bra att Strömporten får konkurrens. Det behövs fler matställen som serverar husmanskost, säger lunchgästen Anders Leo.Allt hemlagat
Raggmunk, kalops, fisk, bratwurst och kycklingklubba är exempel på vad som serveras. På fredagarna blir det alltid stek med potatisgratäng. På helgerna kan exempelvis plankstek finnas på menyn.- Allt är hemlagat. Ifrån potatismoset till bearnaisesåsen. Jag skulle aldrig ta krossade tomater på burk till exempel, säger Dick Fredriksson.Ska växa
79 stolsplatser finns för tillfället i lokalen. Det ska utökas med ytterligare ungefär 20 sittplatser när en uteservering ska byggas.- Vi har haft absolut fullt på lördagarna och lunchgäster har vi också många. Ändå har jag inte gjort av med en krona vad gäller reklam. Folk säger att de tycker maten är bra, säger Dick.Tre anställda och en praktikant jobbar i restaurangen. Dick har ordnat PRO-kväll med dragspel och räkmackor, vilket fyllde lokalen till sista plats och flera personer fick inte rum. Tanken finns dessutom på barnkväll med trollkarl och buffé.- Det har varit svårt att få tag på personal. Därför har väntetiderna varit för långa, men nu tror jag att den biten löst sig.All dricks som lämnas vid kassan skänks till barndiabetesfonden.- Målet är att detta ska vara en restaurang för alla människor, konstaterar Dick Fredriksson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om